Календар
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Гру    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Посилання
 
ban-ukoop2   ban-gaz2  
9.04.2019

Члени гуртка «Феміда», студенти груп, ПВ(н)-16, ПВ(н)-26, ПВ(н)-27 та викладачі, Наталія Захарчук, Наталія Загорбенська та Олена Маньків, Львівського кооперативного коледжу економіки і права, за підтримки адміністрації коледжу, відвідали єдиний законодавчий орган державної влади країни – Верховну Раду України.

Метою заходу було – ознайомити майбутніх юристів з ідеями вітчизняного парламентаризму та принципами організації і здійснення нормотворчої діяльності, наближення студентства до органів державної влади, ознайомлення з їх структурою та роботою, всебічного інформування про діяльність українського парламенту та поширення ідей парламентаризму.

Студентам була проведена загально-оглядова екскурсія, під час якої екскурсовод ознайомила відвідувачів з історією проектування та будівництва будинку Парламенту України, структурою сесійної зали тощо. Наголосила, що під час пленарного засідання у сесійній залі можуть бути присутні лише народні обранці, люди які забезпечують хід пленарного засідання та журналісти. Під час екскурсії студенти мали можливість побачити експозицію «Прапор України», яка розташована на сходах між першим та другим поверхом парламентських кулуарів, картину «Державотворення», на якій відображено момент прийняття Акта проголошення незалежності України, при огляді якої прокидається патріотизм та гордість за свою Батьківщину, за незалежну Україну, галерею портретів голів Верховної Ради України, історичних осіб, які брали участь у державотворенні на різних етапах боротьби за незалежність України, меморіальну дошку на фасаді сесійного будинку Верховної Ради України, на якій відтворено текст Акта проголошення незалежності України, прозору скриньку з написом: «Так, в цій скриньці знаходиться саме той прапор, який розпростерся залою Верховної Ради України саме тієї доленосної ночі, 1996 року, коли над нашою країною пролунав Державний Гімн України» .
Найбільш трепетним і пам’ятним було для студентів та викладачів – переступити поріг сесійної зали Верховної Ради – місце, де вирішуються найважливіші питання у нашій країні, яке ми часто бачимо з екранів телевізорів, слідкуючи за важливими подіями, засідання народних депутатів України, адже це є єдиний орган законодавчої влади, що уповноважений приймати закони України, а тобто – будувати майбутнє нашої держави.
Побувавши на балконі студенти мали змогу побачити ложі дипломатичного корпусу та преси, сесійну залу, місце Голови Верховної Ради України, його заступників, ложу Президента України, уряду, ложу для поважних гостей тощо.
Окрасою зали є велика кришталева люстра, що знаходиться в плафоні, який перекриває купол, а за формою нагадує соняшник. В оздоблені люстри використана технологія кольорового кришталю. Державний прапор, який там вмонтовано стилізований під національну символіку. Герб по всьому периметру прапора покритий сусальним золотом. Вона напрочуд виявилась дуже красивою.
Викладачі циклової комісії правознавчих дисциплін коледжу, розповіли студентам про організацією роботи парламенту, історію становлення та розвитку українського парламентаризму, про діяльність органів влади, сучасну виборчу систему України, надали порівняльну характеристику мажоритарної та пропорційної виборчих систем, тощо.
Під час відвідин студенти та викладачі ознайомилися приміщеннями Верховної Ради України, її архітектурною спадщиною, оглянули чудові картини, що прикрашають стіни, дізналися про внутрішнє життя парламенту, мали можливість побувати у кулуарах Верховної Ради України та прес-пойнту, де проходять брифінги народних депутатів, конференц-залах тощо.
Відвідувачі почули для себе багато цікавих нових фактів, що пов’язують історію нашої держави і сьогодення роботи Верховної Ради України.
Студенти та присутні викладачі висловлюють слова щирої вдячності екскурсоводу за політичну освіченість, цікаву та змістовну екскурсію до Верховної Ради України – єдиного законодавчого органу України – держави, яку знають і поважають у всьому світі.
Маємо надію, що отримана інформація під час відвідання Верховної Ради дала можливість краще зрозуміти механізми державотворення, отримані знання, будуть корисними у подальшій професійній діяльності, а в майбутньому студенти коледжу, зроблять свій важливий внесок в розвиток українського парламентаризму.
Незабутня екскурсія Верховною Радою, запам’ятається назавжди та буде хорошим стимулом у досягненні висот, своєю працею та наполегливістю, підкорення нових вершин, на благо держави

Матеріал підготував Михайло Голубка, прес-секретар з роботи зі ЗМІ та зв’язків із громадськістю Львівського кооперативного коледжу економіки і права

Архів новин