Календар
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Посилання
 
ban-ukoop2   ban-gaz2  
23.05.2018

З метою збереження українських цінностей та їх популяризації серед молоді, адміністрація, профком, педагогічний колектив та студенти Львівського кооперативного коледжу економіки і права долучилися до святкування Дня вишиванки.

У національному вбранні прийшли всі, на кожному майоріла різнобарвними візерунками українська вишивка, що створило піднесену атмосферу та викликало радісні емоції.

Свято продемонструвало, що кожен із нас, відчував себе справжнім українцем та налаштований на збереження культури, звичаїв й традицій свого народу, адже у культурі практично будь-якого народу є речі, які яскраво відображають його особливу національну традицію.

Вишиванка – яскравий приклад і підтвердження цьому, адже історія народної вишивки в Україні йде коренями в сиву глибину століть. Популярність і мода на вишиванки пояснюється її красою і символічністю, а свято вишиванки передає національну єдність і дух патріотизму. Для українських дівчат вишиванка завжди була не лише красивим предметом гардеробу, а й оберегом.

Всесвітній день вишиванки – свято національної та духовної єдності, адже об’єднує українців незалежно від країни, місця проживання, мови, якою вони спілкуються, віросповідання чи політичних поглядів. Свято започатковане в 2006 році щороку набуває популярності. Традиційно день національного одягу в Україні проводиться у третій четвер травня, уся Україна вшановує національний вишитий одяг. Вишивка вважається оберегом української оселі, прикрашає і оберігає кожного українця, котрий носить вишиванку.

У навчальному закладі, упродовж дня було проведено безліч виховних заходів, а куратори зі своїм студентами провели виховну годину на тему: «Вишиванка – твій генетичний код». Було святково оформлення циклових комісій та структурних підрозділів коледжу.

Студенти спільно з студентським самоврядуванням, в свою чергу, намалювали стінгазети, приурочені святу. Викладачі циклової комісії мовних дисциплін провели загальноколеджівський диктант під назвою: «Українська вишивка». Трансляція українських пісень: «Мені сорочку мама вишивала»…у радіомережі коледжу по якому, декламували поезію про український рушник, співали пісні тощо. Була організована виставка української народної вишивки в холі. Відбувся святковий молебень біля Матері Божої з нагоди Свята Вознесіння Господнього.

Студентським самоврядуванням був організований флешмоб до дня вишиванки: «Україна моя вишивана», організаторами були Михайло Юркевич, Марта Викоцька, Людмила Колисніченко та Людмила Суворова, які привітали всіх присутніх з нагоди Дня вишиванки.

Окрім вираження своєї національної та громадянської позиції – позитивні емоції, піднесений настрій з нагоди святкування свята, відчуття гордості за приналежність до української нації.

Михайло Голубка, прес-секретар по роботі зі зв’язків з громадськістю та ЗМІ Львівського кооперативного коледжу економіки і права

Архів новин