Календар
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Гру    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Посилання
 
ban-ukoop2   ban-gaz2  
27.04.2018

Відповідно до плану заходів у Львівському кооперативному коледжі економіки і права відбувся загальноколеджівський виховний захід «Гірчить Чорнобиль крізь роки», який організували та проведи викладачі циклової комісії загальноосвітніх та соціально-гуманітарних дисциплін разом з студентами коледжу.

Мета заходу полягала у тому, щоб донести до свідомості молоді масштаби чорнобильської трагедії, розвивати почуття гордості за свій народ, прищеплювати любов до рідного краю, виховувати почуття співчутливості, критичне ставлення до історичних подій, осмислення та усвідомлення трагічних подій та негативних наслідків атомної катастрофи для всього людства, виховання почуття відповідальності і турботи за екологічний стан природи, ефективніше та безпечніше використання енергії, щоб зберегти довкілля для майбутніх поколінь.

Відкрили захід викладачі, Людмила Плугіна та Мирослава Ільчишин, які розпочали захід « …сьогодні ми зібралися, щоб згадати найстрашнішу катастрофу ХХ-го століття – аварію на Чорнобильській АЕС та висловити свою безмірну вдячність героям нашої Батьківщини, які ціною свого життя захистили світ від небувалої біди. Тридцять два роки минуло від дня найтрагічнішої події в історії всього людства – аварії на Чорнобильській атомній електростанції..»

Ведучими заходу були студенти : Михайло Юркевич і Вікторія Надурак.

Весна… Найпрекрасніша пора року. Пробуджується від сну природа, розплющує очі земля, усе оживає, зеленіє, розквітає. П’янкі пахощі розносять абрикоси і вишні, милує око ніжно-рожевий цвіт яблуні. Весна… Чорнобиль…У ніч з 25 на 26 квітня 1986 року, коли всі спали безтурботним сном, о першій годині 23 хвилини над IV реактором Чорнобильської атомної електростанції нічну пітьму розірвало велетенське полум’я, – цю дату пам’ятатимуть усі покоління українців. Саме цього дня сталася найстрашніша техногенна катастрофа та величезна екологічна біда світового масштабу ХХ століття – аварія на Чорнобильській атомній електростанції в результаті яких сумарна радіація ізотопів, викинутих в повітря, склала 50 мільйонів кюрі, що в 30-40 разів більше, ніж при вибуху бомби в Хіросімі в 1945 році. Сотні тисяч смертей, онкологічні захворювання, зараження лісів, води, землі, мутація тварин та народження хворих дітей – такий результат вибуху. Лихо Чорнобиля постукало у мирне життя людей і зруйнувало сотні тисяч доль. Чорний день цієї трагедії продовжує хвилювати і сьогодні, і тих, кого він зачепив своїм недобрим крилом, і тих, хто народився далеко від покривдженої землі. Цей день завжди буде об’єднувати всіх одним спогадом, однією печаллю, однією надією…

Пам’ять про цю катастрофу повинна пробудити у кожного з нас почуття відповідальності за світову екологію, адже саме Чорнобильська аварія підтверджує, що нехтування правилами безпеки на виробництвах та байдужість до навколишнього природнього середовища є основною зброєю у масовому вбивстві людства.

Директор коледжу Наталія Зубко зауважила: «Пам’ять про цю катастрофу повинна пробудити у кожного з нас почуття відповідальності за світову екологію, адже саме Чорнобильська аварія підтверджує, що нехтування правилами безпеки на виробництвах та байдужість до навколишнього природнього середовища є основною зброєю у масовому вбивстві людства. Час не загоїв чорнобильських ран, не стер у пам’яті важкі й героїчні події, імена мужніх людей, які виявили жертовність, високий патріотизм і ціною власного життя й здоров’я зупинили ядерну катастрофу. Кожного року біль Чорнобиля відгукується у серці кожного з нас, назавжди залишаючи у пам’яті подвиг людей з радіоактивним лихом. Вічна слава героям! Вічна слава!!!»

До вшанування цієї сумної події долучились студенти всіх спеціальностей, викладачі та адміністрація коледжу.

Куратори зі своїми групами підготували стінгазети, на яких відобразили власні відчуття, бачення цієї катастрофи.

Студенти вишу навели статистику жертв, продекламували вірші відомих українських поетів про це лихо, а також спогади ліквідаторів аварії, звучали скорботні пісні, було переглянуто документальний фільм «Чорнобильська катастрофа».

Учасниками були студенти групи ПВн-27, Анастасія Назар, Тетяна Шапайко, Ірина Грицко, групи ГРС-16, Андрій Шавель, Назар Рибак. Пісні виконували : Людмила Суворова група ПВн-27, Христина Костяк, група ФН -16 та інші.

Учасники заходу запалили свічку пам’яті та хвилиною мовчання вшанували полеглих героїв-ліквідаторів наслідків страшної аварії, хто віддав життя за наше майбутнє, хто захистив собою рідну землю та висловлювали слова вдячності тим, кому Бог продовжує життя донині.

Адміністрація коледжу вдячна організаторам та студентам за цікавий, змістовний та повчальний захід, який є важливий для молодого покоління.

Михайло Голубка, прес-секретар по роботі зі зв’язків з громадськістю та ЗМІ Львівського кооперативного коледжу економіки і права

Архів новин