Календар
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Посилання
 
ban-ukoop2   ban-gaz2  
18.11.2016

Нещодавно на базі Харківського державного університету харчування та торгівлі, відбулась ІІІ Міжнародна науково-практична Інтернет – конференція на тему: «Фінанси, облік і аналіз в управлінні підприємницької діяльності: сучасні проблеми та перспективи розвитку теорії і практики».

З вітальним словом виступив ректор ХДУХТ, доктор технічних наук, професор, академік УАН, заслужений діяч науки і техніки України, лауреат Державної премії України Олександр Черевко «….приємно констатувати, що проведення наукового заходу такого рівня у нашому виші вже стало доброю традицією. Виняткова актуальність питань щодо узагальнення та розповсюдження наукового досвіду з фінансів, обліку і аналізу для забезпечення сталого розвитку підприємницьких структур в умовах глобалізації та інформаціології обумовила зацікавленість науково-педагогічної спільноти і фахівців-практиків України, Білорусі, Болгарії, Литви та Словаччини. Нинішнє представницьке зібрання є подією 2016 року, яка, без сумніву, сприятиме інноваційному розвитку освітянських послуг, інтенсифікації зусиль у вирішенні актуальних завдань теорії і практики фінансів, обліку та аналізу підприємницької діяльності, дієвим поштовхом для втілення нових, цікавих ідей для плідної співпраці наукової спільноти з представниками сучасного бізнесу та підвищення ефективності управління діяльністю суб’єктів господарювання. Є впевненість, що конференція сприятиме взаємному збагаченню досвіду роботи різних наукових шкіл бухгалтерського обліку, економічного аналізу, аудиту і фінансів концептуальними підходами до формування інформаційного середовища з обґрунтування та розробки ефективної стратегії розвитку підприємств. Упевнений, що і надалі науково-педагогічна спільнота і фахівці-практики України та інших країн світу, які приймають участь у конференції, докладатимуть зусиль для розвитку методології обліку, аналізу, аудиту, фінансів та підготовки конкурентоспроможних і мобільних кадрів нової генерації, здатних посилити позиції України на глобальному ринку праці. Бажаю Всім учасникам конференції міцного здоров’я, натхнення та невичерпної енергії, нових професійних здобутків, сміливих креативних ідей та їх реалізації на теренах освітянської та обліково-фінансової діяльності задля подальшого розвитку та процвітання України….».

В конференції брали участь представники з Харківського державного університету харчування та торгівлі, Федерації професійних бухгалтерів і аудиторів України, Департаменту освіти і науки Харківської обласної державної адміністрації, Національної академія статистики, обліку та аудиту, Житомирського національного технологічного університету, Харківського національного економічного університету імені Семена Кузнеця, Харківського національного аграрного університету імені В.В. Докучаєва Мінагрополітики України, Полоцького державного університету (м. Новополоцьк, Республіка Білорусь), Вільнюського університету (м. Вільнюс, Литва) та інші.

Львівський кооперативний коледж економіки і права, представив викладач циклової комісії обліку та фінансово-економічної діяльності Михайло Голубка, з доповіддю на тему: «Поширення економічних знань на західноукраїнських землях в другій половині ХІХ- першій половині ХХ століття: фінансові, господарські, просвітницькі інституції та персоналії».

На конференції працювали такі секції: Фінансова безпека як запорука незалежності і сталого розвитку (доц. Тетяна Ставерська), Обліково-аналітичне забезпечення економічного, соціального та екологічного розвитку в умовах інформаціології (проф. Наталія Акімова), Фінансово-аналітичне забезпечення, податкове регулювання і страховий захист суб’єктів підприємницької діяльності (проф. Наталія Кащена), Перспективи інноваційного розвитку науки і вищої економічної освіти (проф. Ірина Чернікова).

За результатами роботи конференції був виданий збірник наукових праць, який містить результати наукових досліджень, та спрямовані на узагальнення та розповсюдження наукового досвіду з фінансів, обліку і аналізу для забезпечення сталого розвитку підприємницьких структур в умовах глобалізації.

За інформацією

прес-секретаря з роботи зі ЗМІ та зв’язків із громадськістю ЛККЕіП

Архів новин