Календар
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Посилання
 
ban-ukoop2   ban-gaz2  
03.09.2020

Цьогоріч у Львівському кооперативному коледжі економіки і права новий навчальний рік розпочався незвично через карантинні обмеження. На жаль, не відбулася традиційна посвята першокурсників у студенти – одне з найбільших свят навчального закладу та найбільш хвилююче свято для студентів та їхніх батьків.

Цього року кооперативна студентська сім’я коледжу поповнилась великим загоном юнаків та дівчат, що обрали шлях здобуття освіти у виші.
Адміністрація намагалась максимально зробити перший день для першокурсника святковим, не порушуючи санітарно-протиепідемічних правил. Зокрема, організовано привітання через студентське радіо «Кооперативна хвиля», на якому мали можливість привітати першокурсників всі бажаючі, від представників студентського самоврядування до адміністрації.
До привітань студентів долучився Голова правління Споживспілки Львівської області, Михайло Ванівський, «… зичу сміливо і впевнено крокувати стежками знань, сповнюючи світ щасливими усмішками, новими перемогами і звершеннями, бути стійкими та наполегливими у навчанні, здобутті професії, реалізації своїх мрій і прагнень!».
Куратори розповіли в групах про правила поведінки в коледжі та за межами навчального закладу, особливості навчання та проживання в гуртожитку в умовах карантину, про правила респіраторної гігієни і як захиститися від Covid-19, культура здорового способу життя у нових обставинах. COVID-19 — новий виклик для всього свiту, проінформувати про психологічну допомогу у разі тривожного стану через епідемію, важливість індивідуальних заходів профілактики та фізичного дистанціювання, про використання дистанційної і змішаної форм навчання в коледжі та її особливості, тощо.



Директор коледжу Наталія Зубко та представники структурних підрозділів, завітали до кожної групи, які були в окремих аудиторіях, щоб познайомитись та привітати першокурсників з важливою подією в їх житті, побажати студентам міцного здоров’я та налаштувати їх, не покладаючи рук, працювати на благо рідної держави та споживчої кооперації України.
Перед початком навчального року відбулася педрада, на якій було порушено питання забезпечення якісної освіти в нових реаліях та шляхи впровадження нового досвіду і можливостей в систему навчання студентів кооперативного коледжу під час пандемії. Адже, кооперативна освіта є одним із вагомих чинників, який визначає майбутнє нації. Від якості освіти залежить економічний і соціальний розвиток країни, регіону та споживчої кооперації загалом. Рівень освіти впливає на ефективність соціальної інтеграції нового покоління, його готовність до самостійного життя й успішної діяльності в сучасному світі.
Проведено велику роботу щодо підготовки до навчального року. Кооперативний коледж розробив регламенти роботи щодо діяльності в чотирьох зонах адаптивного карантину. Здійснено маркування щодо руху студентів по приміщенні.
Для протидії COVID-19 закуплено безконтактні інфрачервоні термометри, придбано засоби захисту – маски, захисні екрани, дезінфікуючі засоби, облаштувано точки дезінфекції та температурного скринінгу, а також організувано місця утилізації засобів індивідуального захисту. Є достатння кількість антисептиків, продумано про систему вентиляції та провітрювання аудиторій, про уникнення скупчень в коридорах, при входах і виходах з аудиторій та коледжу.
Педагогічні працівники та обслуговуючий персонал отримали інструкції щодо відвідування студентами навчального закладу з дотриманням санітарних вимог. Також адміністрація коледжу ознайомила педагогічний колектив з рекомендаціями Міністерства освіти та МОЗ щодо алгоритму поведінки при виявленні ознак захворюваності у здобувача освіти чи працівника закладу. Було наголошено, що учасники освітнього процесу мають бути готовими до використання дистанційної і змішаної форм навчання в коледжі, кураторам необхідно здійснювати моніторинг стану здоров’я студентів шляхом опитування щодо їх самопочуття, а також організації регулярної комунікації з батьками для з’ясування стану здоров’я студентів, проведення відповідного температурного скринінгу, особливості роботи їдальні, навчального процесу, тощо.
За підсумками педагогічної ради – кооперативний коледж готовий до роботи в умовах адаптивного карантину. Сподіваємося, що вже невдовзі всі повернемося до звичного формату навчання.
Бережімо себе, щасливого навчального року, успіхів усім на шляху до нових знань!

Матеріал підготував Михайло Голубка, прес-секретар роботи зав’язків з громадськістю та ЗМІ Львівського кооперативного коледжу економіки і права

Архів новин