Календар
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Посилання
 
ban-ukoop2   ban-gaz2  
18.05.2019

Педагогічний колектив та студенти Львівського кооперативного коледжу економіки і права долучилися до святкування Дня вишиванки. Цього дня дрес-кодом для всіх була вишиванка, яка майоріла різнобарвними візерунками, що створило піднесену атмосферу та викликало радісні емоції.

Мета заходу: збереження українських цінностей та їх популяризації серед молоді
Всесвітній день вишиванки – свято національної та духовної єдності, адже об’єднує українців незалежно від країни, місця проживання, мови, якою вони спілкуються, віросповідання чи політичних поглядів. Це свято зародилося в 2006 році та не має державного статусу, але, тим не менше, з кожним роком набуває все більшої популярності. Традиційно день національного одягу в Україні проводиться у третій четвер травня, вся Україна вшановує національний вишитий одяг. Вишивка вважається оберегом української оселі, прикрашає і оберігає кожного українця, котрий носить вишиванку.

Кожен із присутніх на святковому дійстві відчував себе справжнім українцем, налаштованим на збереження культури, звичаїв й традицій свого народу. Історія народної вишивки в Україні йде коренями в сиву глибину століть. Популярність і мода на вишиванки пояснюється її красою і символічністю, а свято вишиванки передає національну єдність і дух патріотизму. Для українських дівчат вишиванка завжди була не тільки красивим предметом гардеробу, а й оберегом, який захищав дівчину і міг розповісти знаючим людям про її статус у суспільстві. Вишита жіноча сорочка також говорила про уміння і якості самої дівчини, так як традиції вишивання, ткання і пошиття передавалися із покоління в покоління.
У навчальному закладі упродовж дня було проведено різноманітні виховні заходи. Куратори груп провели зі своїм студентами виховну годину на тему: «Вишиванка – твій генетичний код».
У вестибюлі навчального закладу була організована виставка зразків української народної вишивки та одягу. Впродовж дня в навчальному закладі панували позитивні емоції, піднесений настрій та відчуття гордості за приналежність до української нації.

Матеріал підготував Михайло Голубка, прес-секретар з роботи зі ЗМІ та зв’язків із громадськістю Львівського кооперативного коледжу економіки і права

Архів новин