Календар
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Посилання
 
ban-ukoop2   ban-gaz2  
13.10.2016

Фотогалерея святкування Дня захисника України

Указом Президента України Петра Порошенка з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг Українського народу, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві та на підтримку ініціативи громадськості встановлено свято – День захисника України.

День захисника́ України – свято, що відзначається в Україні 14 жовтня у день святої Покрови Пресвятої Богородиці, яка здавна вважалась оберегом козаків, водночас з Днем українського козацтва та Днем української повстанської армії (День УПА).

Для колективу та студентів Львівського кооперативного коледжу цей день став особливим, адже саме 14 жовтня 1992 року було освячено навчальний заклад, тому цього осіннього жовтневого дня у стінах коледжу проводять урочисті заходи, у яких беруть участь студенти усіх спеціальностей та груп, викладачі, працівники та гості.

77 років назад у 1939 році Львівський кооперативний коледж економіки і права був заснований як технікум радянської кооперативної торгівлі і знаходився у будівлі на вул. Клепарівській, 11.

У роки Другої світової війни у приміщенні технікуму знаходився німецький військовий шпиталь, згодом радянська військова частина. Діяльність навчального закладу була відновлена 1944 року. Учні першого набору – 90 осіб навчалися на планово-статистичному, обліковому і товарознавчому відділах.

Від 1944 року при технікумі працював навчальний комбінат з організації обласних і міжобласних курсів. На обласних курсах у 6-ти групах навчалося 200 курсантів, на міжобласних у 4-ох групах – 120 курсантів з Львівської, Станіславської (Івано-Франківська обл.), Ізмаїльської (частина Одеської обл.), Волинської областей. У 1945 році був організований підготовчий відділ. Першими випускниками технікуму у 1946 році були 23 товарознавці і 29 бухгалтерів.

У 1950 року технікум був переданий у її підпорядкування Укоопспілки. Через два роки було відкрито технологічне відділення, фахівці якого були одними з найкращих у системі споживчої кооперації України. У 1953 році було відкрито заочний відділ.

У 1956-1957 рр. над актовим залом навчального закладу був добудований спортивний зал, а 1957-1958 рр. добудовано 5-й поверх головного навчального корпусу. У 1956-1959 рр. був споруджений перший корпус технікуму на 400 місць на вул. Золотій, 6. Будівництво другого корпусу на вул. Проскурівській, 8-а (тепер вул. Золота, 10) було розпочато у 1968 році і закінчено у вересні 1971 року.

Завдяки належній матеріально-технічній базі, добрій організації навчального процесу технікум став школою передового досвіду для практичних працівників навчальних закладів споживчої кооперації України, інших союзних республік.

У 1972 році у навчальному закладі, як кращому у системі Центроспілки, було проведене засідання Міжнародного кооперативного альянсу.

У роки незалежності України значно розширилася навчальна база закладу, відкрито нові спеціальності: «Правознавство», «Фінанси і кредит», спеціалізація «Банківська справа», «Товарознавство та комерційна діяльність», спеціалізація «Товарознавство у митній справі», «Облік і аудит», «Розробка програмного забезпечення», «Виробництво харчової продукції», «Готельне обслуговування», «Ресторанне обслуговування», «Оціночна діяльність», «Перукарське мистецтво та декоративна косметика».

У березні 1999 року технікум перейменовано у кооперативний коледж економіки і права.

За час існування коледжу випущено понад 35 тисяч спеціалістів для системи споживчої кооперації України та підприємств і організацій інших форм власності.

У коледжі навчаються студенти з усіх областей України.

Цьогоріч, за збігом обставин, у 77 День народження Львівського кооперативного коледжу економіки і права вся Українська кооперативна спільнота вшановує ювілей – 150 річчя від заснування першого в Україні споживчого товариства.

З нагоди цих дат, у Львівському кооперативному коледжі економіки і права відбулося урочисте свято. У святковій програмі була ціла низка цікавих і пізнавальних заходів.

На святкування зібрались багато поважних гостей, члени та ветерани споживчої кооперації з усіх районів Львівської області, представники Львівського торговельно-економічного університету на чолі з ректором, професором Петром Куциком, випускники та студенти вишу.

Відкрив урочистості кандидат економічних наук, голова правління Львівської обласної спілки споживчих товариств Михайло Ванівський.

До привітань долучилось керівництво Правління Всеукраїнської центральної спілки споживчих товариств та центрального комітету Профспілки працівників споживчої кооперації України.

Помолилися за мир, за Україну, за військо ,за кооператорів, за студентів та викладачів, за всіх присутніх в залі, а отець Тарас поблагословив та окропив.

Завідувач сектору організаційно-кооперативної роботи кадрової політики та освіти Львівської спілки споживчих товариств України Зіновій Лешик зачитав наказ облспоживспілки про вручення заслужених відзнак кооператорам за багаторічну сумлінну працю, особистий внесок у розвиток споживчої кооперації України та з нагоди ювілейних дат.

Слово для привітань надалось Любомирі Мандзій, Директору департаменту освіти і науки Львівської обласної державної адміністрації. До привітань долучилась Ірина Гримак – заступник голови Львівської обласної державної адміністрації, випускниця коледжу.

Голови циклових комісій та представники адміністрації Львівського кооперативного коледжу економіки і права були нагородження Почесними грамотами за підписом Голови Львівської обласної державної адміністрації, Олега Синютки.

З вітальним словом до присутніх звернулась «Відмінник народної освіти», директор коледжу Наталя Зубко. Також зауважила Наталія Павлівна «такий вже давній звичай український, як гості завітають у наш край, на рушнику барвистому підносим, їм запашний, коровай, що визрів у праці й натхненні. Від всього колективу та студентства Львівського кооперативного коледжу економіки і права, Михайлу Ванівському Голові Львівської обласної спілки споживчих товариств, вручено коровай».

Зачитала наказ за підписом директора коледжу, заступник директора з навчальної роботи – Леся Федак про нагородження викладачів та працівників вишу за багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм, з нагоди 150-річчя з дня заснування першого споживчого товариства в Україні та – 77–річчя створення ВНЗ «Львівський кооперативний коледж економіки і права» та студентів за вклад у розвиток традицій кооперації.

Виступ мали, колишній директор вишу Михайло Максимович, члени та ветерани споживчої кооперації.

До слова була запрошена викладач, циклової комісії мовних дисциплін коледжу, Лідія Ільків – учасник бойових дій, яка відзначена багатьма нагородами, а саме: «За відданість справі», «За оборону рідної держави», «За збереження національних традицій», «За відродження України».

Хвилиною мовчання вшанували тих, кого з нами нема: це кооператорів, які внесли колосальний внесок в розвиток нашої кооперації; студентів і тих військових, які загинули, обороняючи нашу неньку – Україну та наш спокій.

У промовах було згадано про членів споживчих товариств, працівників і ветеранів споживчої кооперації України, про їх внесок у розвиток кооперації.

Наголошено про історію кооперативного руху, про Перше споживче товариство в Україні, яке було засноване в 1866 році у Харкові і стало основою споживчої кооперації на якому впродовж багатьох десятиліть, здобуваючи загальносвітовий досвід і національні особливості, формувалась, розвивалась, вдосконалювалась і реформувалася споживча кооперація нашої держави.

За цей період часу, споживча кооперація пройшла великий і складний шлях, на якому були злети і падіння та й суворі випробування, але не дивлячись ні на що, довела свою життєздатність. Народжена народом і для народу, споживча кооперації не зраджувала своєму основному принципу служити українському народу-пайовикам, сільським жителям, працювати в ім’я їхніх інтересів, підтверджуючи своє соціальне призначення.

Виступаючі, наголосили на важливості українських та військових традицій, гідному вшануванню бойового подвигу, самовідданості українців, які присвятили своє життя служінню рідному народові, захисту своєї землі та посиленню уваги й турботи до захисників держави.

Отець закликав студентів знати не лише професійну науку, а й науку життя. Наголосив на тому, що педагоги і церковні наставники повинні не лише вчити, а й виховувати студентство в релігійному, патріотичному дусі, любові до Бога, до церкви і до України.

Члени та ветерани споживчої кооперації побажали студентам розвивати творчі здібності, стати справжніми професіоналами своєї справи і в майбутньому прославити рідну альма-матер і завжди пам’ятати про неї. Адміністрації та педагогічному колективу подякували за те, що вони гідно виховують молодих людей, адже викладацька праця важка, інколи й невдячна, однак – благородна.

Студенти Львівського кооперативного коледжу виступають за мир в нашій державі і всіма силами підтримують тих, хто захищає її незалежність.

«Тому розуміючи свою причетність до всіх подій, що відбуваються на теренах України, серцем і душею ми з тими, хто тепер знаходиться в зоні АТО, ми пам’ятаємо тих, хто віддав життя задля нашого майбутнього, пам’ятаємо наших героїв, наших друзів – випускників, що загинули, наших друзів та родичів, які стоять на смерть заради мирного нашого з вами життя. Є викладачі, які також служили», – наголосили студенти коледжу. Також гордяться тим, що вони навчаються в кооперативному закладі освіти, одному з найстаріших навчальних кооперативних закладів І рівня акредитації, адже у багатьох з них тут навчались цілі покоління, заклад став неначе сімейним.

Розпочалось ювілейне осіннє дійство святковим концертом, який організували керівники художньої самодіяльності та вокального гуртка коледжу.

Ведучими свята були голова студентського самоврядування Зоряна Стецина та Михайло Юркевич.

Радували серця, як студенти, так і випускники вишу, зокрема Дарина та Ірина Бобко, Голиш Роман та інші, які подарували незабутнє свято своїм гостям, радуючи кожного з присутніх музичними номерами, виконували пісні, присвячені святам, що припадають на 14 жовтня.

Пролунали інструментальні твори на саксофоні у виконанні студента коледжу Дмитра Яцківа.

Привітати з такими поважними датами вирішили і близькі сусіди, танцювальний ансамбль «Веселі чобітки», учні середньої загальноосвітньої школи №44 міста Львова, батьки деяких дітей, також були випускниками нашого навчального закладу.

Особливо зворушливим був викладацький хор «Галичаночка» — хор Львівського кооперативного коледжу економіки і права, який порадував гостей піснями у власному виконанні.

За ініціативи та підтримки директора коледжу хор створений у 2016 році, як аматорський осередок, хор стрімко зачарував слухача своїм репертуаром українських пісень. Художній керівник Галина Гасюк.

На закінчення концерту всі взялись за руки і заспівали «многая і благая літа», а ведучі виголосили: «Дорога кооперативно родино, хай любов, добро і тепло сердець поєднає всіх нас. Нехай мир і спокій буде в нашій Україні та кооперативній родині….»

Михайло Голубка, прес-секретар з роботи зі ЗМІ та зв’язків із громадськістю ЛККЕіП

Архів новин