Календар
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Посилання
 
ban-ukoop2   ban-gaz2  
28.12.2023

В системі споживчої кооперації Львівщини завершилася звітно-виборна кампанія. В усіх споживспілках та споживчих товариствах обрано органи управління і контролю на найближчі п’ять років.

21 грудня 2023 року відбувся IV з’їзд споживчої кооперації Львівської області.

В роботі з’їзду, крім делегатів з’їзду, взяли участь члени Ради та Ревізійної комісії Споживспілки Львівської області, голови профспілкових комітетів споживспілок, керівники підприємств та працівники апарату управління споживспілки. Після відкриття з’їзду всі присутні вшанували пам’ять наших захисників та українців, які загинули у війні росії проти України, а також пам’ять колег-кооператорів хвилиною мовчання.


Про роботу Ради і правління Споживспілки Львівської області у 2019-2023рр. та завдання щодо забезпечення ефективності господарювання кооперативних підприємств та організацій системи споживчої кооперації області доповів голова правління Михайло Ванівський.

У звітній доповіді зазначено, що долаючи усі випробування та надзвичайно складні умови господарювання у звітному періоді, завдяки професійній і самовідданій роботі працівників споживчої кооперації, підприємства і організації системи оперативно перебудували і адаптували свою роботу до нових умов та забезпечили стабільну діяльність та прибуткову роботу споживчої кооперації області.

Михайло Михайлович розпочав свій виступ словами подяки усім кооператорам за те, що так активно допомагали і продовжують допомагати нашим захисникам та внутрішньо переміщеним особам. Працівники споживчої кооперації, студенти та викладачі кооперативного коледжу активно займаються волонтерством, споряджаючи на фронт продукти харчування, одяг, купують авто, дрони, тепловізори для військових потреб, організовують благодійні ярмарки. Городоцька коопспілка надала одній із військових частин району в тимчасове користування приміщення, витрати на утримання якого здійснюються коопспілкою. З початку військових дій в Україні на потреби Збройних Сил України кооперативними підприємствами було виділено допомогу в сумі майже 5млн.грн.

Пандемія коронавірусу та війна трансформували звичні реалії і основні зусилля кооперативного сектору були направленні на боротьбу із кризовими явищами, які вони спровокували. Після майже двох років війни, український бізнес, в тому числі кооперативний, знаходить способи продовжувати працювати й навіть досягати успіху в надскладних умовах.

У звітній доповіді значну увагу приділено забезпеченню ефективного господарювання та зміцненню фінансового стану підприємств в умовах повномасштабної збройної агресії.

Також Михайло Михайлович зазначив, що попри пандемію та війну, зважаючи на фінансові можливості підприємств, продовжувалась робота з оновлення матеріально-технічної бази системи. Найважливішим здобутком для нашої області у звітному періоді стало введення в експлуатацію нового торгового комплексу у м. Рава-Руська, загальною площею 2000кв.м., первісна вартість якого становить 7,3млн грн.

Голова правління не обійшов увагою і проблемні питання у веденні господарської діяльності. Це, перш за все, питання закритої торговельної мережі,

впровадження ритейлу, підвищення соціального захисту працівників системи, залучення молоді до роботи в системі споживчої кооперації.

Окрему увагу в доповіді було приділено діяльності Львівського кооперативного фахового коледжу економіки і права, у якому попри пандемію коронавірусу, воєнний стан, постійні повітряні тривоги, забезпечено безперервність освітнього процесу. Вжито всіх необхідних заходів для максимального залучення молоді до вступу у навчальний заклад під час вступної кампанії та здійснено належну підготовку до навчального року в умовах війни. Також відповідно до Закону України “Про фахову передвищу освіту” від 06.06.2019 відбулася повна трансформація освітянської діяльності коледжу. Розроблено і затверджено усі стандарти фахової передвищої освіти за освітньо-професійним ступенем — фаховий молодший бакалавр, нові типові навчальні плани, навчальні програми, комплекс навчально-методичного забезпечення дисциплін. За останні п’ять років Львівський кооперативний фаховий коледж економіки і права підготував 1146 молодих фахівців. Незважаючи на велику конкуренцію, коледж зумів зайняти гідне місце на регіональному ринку освітніх послуг

Завершуючи свій виступ, Михайло Михайлович зазначив: “Сьогодні ми пишемо нову історію. Історія не з легких. Але ми гідно несемо цю відповідальність. Завжди пам’ятаймо, що від того, наскільки міцно ми тримаємо бойовий дух, наскільки ми згуртовані та готові ризикувати заради спільної мети, залежить успіх нашої діяльності. І я впевнений, що ми гідно пройдемо всі випробування. Війна закінчиться — хоч би якою важкою вона не була. Ворог буде подоланий. Україна переможе, бо ми незламна нація, нас ніхто не здолає. Щодня ми робимо все можливе задля нашої Перемоги.” Він також висловив слова подяки Правлінню та Голові Правління Укркоопспілки Іллі Гороховському за підтримку і співпрацю та подякував за щоденну працю усім кооператорам області.

Зі звітом про роботу Ревізійної комісії Споживспілки Львівської області за звітний період виступила голова Ревізійної комісії Оксана Кропивницька.

В обговоренні доповідей взяли участь: голова правління Жовківської споживспілки Чучвара Володимир Степанович, голова правління Рудківського споживчого товариства Самбірської райспоживспілки Швець Ольга Михайлівна, директорка Львівського кооперативного фахового коледжу економіки і права Зубко Наталія Павлівна, голова правління Городоцького споживчого товариства Городоцької коопспілки Фостяк Оксана Михайлівна, голова правління Тартаківського споживчого товариства Сокальської споживспілки Жуков Василь Васильович, голова правління Шклівського споживчого Яворівської райспоживспілки Бойко Антоніна Іванівна, голова правління Миколаївської коопспілки Фацієвич Ярослав Степанович.

IV з’їзд споживчої кооперації Львівської області прийняв постанову, в якій визначено пріоритетні завдання на 2024-2029 роки. Також затверджено звіт Ревізійної комісії за звітний період та розглянуто інші статутні завдання та ухвалено відповідні рішення.

Після завершення роботи IV з’їзду споживчої кооперації Львівської області відбулися перші збори Ради Споживспілки Львівської області четвертого скликання, на яких головою правління Спілки споживчих товариств Львівської області одноголосно обрано Михайла Ванівського.

Архів новин