Календар
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Гру    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Посилання
 
ban-ukoop2   ban-gaz2  
15.03.2023

14 березня 2023 році у навчально-методичному центрі Львівського кооперативного фахового коледжу економіки і права відбулися п”яті збори Ради Споживспілки Львівської області третього скликання.

В роботі зборів Ради, крім членів Ради, взяли участь члени Ревізійної комісії Споживспілки Львівської області та працівники апарату управління споживспілки. Після відкриття зборів Ради всі присутні вшанували пам”ять загиблих воїнів та невинно вбитих українців у війні росії проти України хвилиною мовчання
Про роботу правління Спілки споживчих товариств Львівської області у 2022 році та завдання щодо забезпечення ефективності господарювання кооперативних підприємств у воєнний період доповів голова правління Михайло Ванівський.


У звітній доповіді зазначено, що попри надзвичайно складні умови господарювання, забезпечено стабільну роботу підприємств та організацій системи споживчої кооперації області.
Михайло Михайлович розпочав свій виступ словами подяки усім кооператорам за те, що так активно допомагали і продовжують допомагати нашим захисникам та внутрішньо переміщеним особам. Працівники споживчої кооперації, студенти та викладачі кооперативного коледжу активно займаються волонтерством, споряджаючи на фронт продукти харчування, одяг, купують авто, дрони, тепловізори для військових потреб, плетуть сітки тощо. Окремі підприємства стали своєрідними гуманітарними хабами для армії та цивільних українців. Підвальні приміщення найбільших з них було переобладнано під укриття, а збір продуктів для війська і територіальної оборони став потужним каналом постачання на блокпости та передову. З початку військових дій в Україні на потреби Збройних Сил України кооперативними підприємствами було виділено допомогу в сумі майже 2,5 млн.грн.
Від початку війни перед галуззю кооперативної торгівлі постало важливе завдання – забезпечення населення товарами першої необхідності. Завдяки професійній і самовідданій роботі керівників і працівників підприємств та організацій системи, торговельні підприємства споживчої кооперації оперативно перейшли на роботу в умовах війни та забезпечили безперебійну роботу кооперативних магазинів. Вдалося забезпечити обсяг загального роздрібного товарообороту з невеликим ростом.
У звітній доповіді значну увагу приділено забезпеченню ефективного господарювання та зміцненню фінансового стану підприємств в умовах мовномасштабної збройної агресії.
Також Михайло Михайлович зазначив, що попри війну, зважаючи на фінансові можливості підприємств, продовжувалась робота з оновлення матеріально-технічної бази системи. Особливо приємним і позитивним для нашої системи стало введення в експлуатацію нового торгового комплексу у м. Рава-Руська, загальною площею 2000кв.м., первісна вартість якого становить 7,3млн грн.
Голова правління не обійшов увагою і проблемні питання у веденні господарської діяльності. Це, перш за все, питання закритої торговельної мережі, впровадження ритейлу, підвищення соціального захисту працівників системи, залучення молоді до роботи в системі споживчої кооперації.
Окрему увагу в доповіді було приділено діяльності Львівського кооперативного фахового коледжу економіки і права, у якому попри воєнний стан, постійні повітряні тривоги, забезпечено безперервність освітнього процесу. Вжито всіх необхідних заходів для максимального залучення молоді до вступу у навчальний заклад під час вступної кампанії та здійснено належну підготовку до навчального року в умовах війни. Коледж, незважаючи на велику конкуренцію, зумів зайняти гідне місце на регіональному ринку освітніх послуг.
Завершуючи свій виступ, Михайло Михайлович зазначив, що працювати попри воєнний стан, сплачувати податки, аби підтримати економіку країни та зберегти робочі місця для українців – одне з головних завдань, яке стоїть зараз перед кооперативними підприємствами. Він також висловив слова подяки Правлінню та Голові Правління Укркоопспілки Іллі Гороховському за підтримку і співпрацю та подякував за щоденну працю усім кооператорам області.
В обговоренні доповіді взяли участь: голова правління Жовківської споживспілки Чучвара Володимир Степанович, голова правління Самбірської райспоживспілки Малецький Володимир Володимирович, голова правління Стрийської райспоживспілки Ключак Надія Володимирівна, голова правління Яворівської райспоживспілки Кмицяк Володимир Миколайович, голова правління Великомостівського споживчого товариства Сокальської споживспілки Козоріз Роман Миколайович.
Збори Ради прийняли постанову, в якій визначили пріоритетні завдання на 2023 рік. Прийнято рішення про проведення у IV кварталі 2023 року чергових звітів і виборів органів управління і контролю в споживчій кооперації області та скликання IV з”їзду споживчої кооперації Львівської області. Також розглянуто інші статутні завдання та ухвалено відповідні рішення.

Архів новин