Календар
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Гру    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Посилання
 
ban-ukoop2   ban-gaz2  
17.03.2021

16 березня 2021 в актовій залі Львівської облспоживспілки, з дотриманням всіх карантинних норм, відбулися треті збори Ради Спілки споживчих товариств Львівської області третього скликання.

У роботі зборів Ради взяли участь члени Ради та члени Ревізійної комісії Споживспілки Львівської області.

Зі звітною доповіддю про роботу правління Спілки споживчих товариств Лвівської області у 2020 році та завдання щодо підвищення ефективності господарювання кооперативних організацій системи споживчої кооперації області виступив голова правління споживспілки Михайло Михайлович Ванівський.

Він, зокрема, зазначив, що кооператори області, незважаючи на складну економічну ситуацію, карантинні обмеження, які були запровадженні в державі через поширення коронавірусної інфекції COVID-19, спрямовували свою роботу на виконання рішень вищих органів управління та вживали усіх заходів для досягнення позитивних фінансово-економічних результатів господарювання.



Безумовно, економічна криза, пов’язана з пандемією, торкнулась усіх галузей діяльності споживспілки. Загалом по системі споживспілки дещо зменшився обсяг чистого доходу від реалізації продукції, товарів, робіт та послуг. Скоротились обсяги в ресторанному господарстві, виробництві, в діяльності ринків та в інших сферах. Обсяг загального товарообороту у 2020 році зріс на 0,4%.

У звітній доповіді значну увагу приділено забезпеченню ефективного господарювання та зміцненню фінансового стану підприємств системи споживчої кооперації області.

Доповідач звернув увагу присутніх на проблемні питання у веденні господарської діяльності. Так, зокрема, питання об”єднання магазинів різних власників у мережевий ритейл в системі споживчої кооперації Львівщини назріло давно і тому необхідно транформувати діяльність системи відповідно до вимог часу і клієнтів. Михайло Михайлович не обійшов увагою і питання закритої торговельної мережі, підвищення соціального захисту працівників системи, залучення молоді до роботи в споживчій кооперації.

Голова правління також відзначив, що попри усі негативні чинники, які склалися в країні у минулому році, Львівським кооперативним коледжем економіки і права було успішно проведено вступну кампанію. На навчання до коледжу зараховано на 20% більше осіб, ніж у минулому році.

Завершуючи свій виступ, Михайло Ванівський, зазначив, що 2020 рік став для всіх неабияким випробуванням. Але разом з тим всі отримали чимало уроків, завдяки яким навчилися бути більш гнучкими, готовими шукати неординарні ідеї та приймати непрості, але важливі рішення. Також висловив слова подяки Правлінню Укркоопспілки за підтримку та співпрацю. Подякував усім кооператорам області, які з самого початку пандемії вживали усіх заходів для забезпечення належної роботи підприємств системи та збереження здоров”я

працівників.

В обговоренні доповіді взяли участь: голова правління Жовківської райспоживспілки Чучвара Володимир Степанович, голова правління Великомостівського споживчого товариства Сокальської райспоживспілки Козоріз Роман Миколайович, директор Львівського кооперативного коледжу економіки і права Зубко Наталія Павлівна, голова правління Яворівської райспоживспілки Кмицяк Володимир Миколайович.

На зборах Ради було ухвалено рішення щодо пріоритетних завдань на 2021 рік та по всіх питаннях порядку денного прийнято відповідні постанови.

У зв’язку з недокомплектованістю складу правління споживспілки через виключення зі складу членів правління Климишина Д.П. у зв”язку із смертю, членом правління Споживспілки Львівської області обрано Зубко Наталію Павлівну, директора Львівського кооперативного коледжу економіки і права.

Архів новин