Календар
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Посилання
 
ban-ukoop2   ban-gaz2  
13.03.2019
Нещодавно базі Львівського державного університету внутрішніх справ, у співпраці з Радою директорів вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації Львівської області та обласним методичним об’єднанням викладачів правознавчих дисциплін було проведено ІІ етап Обласної олімпіади з правознавства серед студентів ВНЗ І-ІІ рівня акредитації Львівської області.

З вітальним словом до учасників олімпіади звернулися Ольга Балинська, професор, проректор Львівського державного університету внутрішніх справ; Наталія Галушка, голова методичного об’єднання викладачів правознавчих дисциплін ВНЗ І-ІІ рівня акредитації Львівщини; Іван Красницький, декан юридичного факультету Львівського державного університету внутрішніх справ, які побажали учасникам успіхів та високих результатів.
Метою проведення олімпіади стала перевірка у студентів власних практичних і теоретичних напрацювань у сфері права, виявлення, відбір та підтримка обдарованої студентської молоді, розвиток здібностей студентів, стимулювання творчої праці студентів та викладачів, підвищення якості підготовки молодших спеціалістів.

Зміст завдань олімпіади врахував освітні та суспільні новації у правознавчій сфері, зокрема новації законодавчого процесу. Комплексно підібрані тести, завдання на розуміння змісту юридичної термінології, правові задачі дали змогу студентам проявити високий рівень правових компетентностей, застосування яких є необхідним для реалізації й захисту прав і свобод, регулювання взаємин з людьми, вибору правомірних моделей поведінки в життєвих ситуаціях.
Учасники олімпіади мали змогу перевірити свої знання з базових галузей права та ряду юридичних дисциплін, а саме: історії держави і права України, теорії держави і права, господарського права і процесу, історії держави і права зарубіжних країн, основ судових та правоохоронних органів, права соціального захисту, цивільного права і процесу, кримінального права, кримінального процесу, адміністративного права, юридичної деонтології, оцінювали правові явища та процеси, різноманітні життєві ситуації відповідно до правових норм. Крім цього, відповідали на питання щодо ролі держави та права в житті людини й суспільства. В олімпіаді брали участь 38 учасників, що представляли 16 коледжів міста Львова та області.
Львівський кооперативний коледж економіки і права та спеціальність «Правознавство» гідно представила студентка IІІ курсу Віталія Шелест, яка виборола 3-тє місце.
Під час церемонії закриття олімпіади організатори заходу нагородили грамотами та подяками переможців та їхніх наставників.
Голова методичного об’єднання викладачів правознавчих дисциплін ВНЗ І – ІІ рівнів акредитації Львівської області Наталя Галушка зазначила, що студенти приємно вразили високим рівнем підготовки, а також подякувала викладачам за результативну роботу з обдарованими дітьми та всім тим, хто допоміг студентам у підготовці до олімпіади.
Адміністрація коледжу, голова та викладачі циклової комісії правознавчих дисциплін, студентське самоврядування і одногрупники пишаються своїм олімпійцем, Віталією Шелест та вітають переможця в обласній олімпіаді з правознавства, а також бажають успіхів і відмінних результатів у подальших заходах.

Матеріал підготував Михайло Голубка, прес-секретар по роботі зі зв’язків з громадськістю та ЗМІ Львівського кооперативного коледжу економіки і права

Архів новин