Календар
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Посилання
 
ban-ukoop2   ban-gaz2  
28.12.2018

Сьогодні кооперація займає важливе місце у структурі національної економіки, а вітчизняні кооперативні організації і підприємства роблять вагомий внесок у забезпечення зайнятості населення, оптимального використання місцевих ресурсів та поліпшення соціально-економічного і культурного рівня життя людей.

Своєю діяльністю кооператори ефективно сприяють впровадженню економічних та соціальних реформ, розвиткові підприємницької ініціативи, задоволенню потреб людей у якісних товарах і послугах, створюють умови для підвищення добробуту населення в регіонах.

21 грудня 2018 року в актовій залі ВНЗ «Львівський кооперативний коледж економіки і права» облспоживспілки відбувся III з’їзд споживчої кооперації Львівської області.

У роботі вищого органу управління споживчої кооперації Львівщини, крім делегатів з”їзду, взяли участь перший заступник голови правління Укркоопспілки, голова ЦК Профспілки працівників споживчої кооперації Володимир Павлович Левицький, члени Ради та Ревізійної комісії Споживспілки Львівської області, директори підприємств облспоживспілки, голови профспілкових комітетів районних споживспілок та підприємств системи, керівні працівники апарату управління споживспілки.

Зі звітною доповіддю про роботу Ради і правління Спілки споживчих товариств Львівської області у 2014-2018 роках та завдання щодо підвищення ефективності господарювання кооперативних організацій системи споживчої кооперації області виступив голова правління, заслужений працівник сфери послуг України Михайло Ванівський.

Він зокрема зазначив, що органи управління і контролю Споживспілки Львівської області, районних споживспілок та споживчих товариств, трудові колективи кооперативних організацій та підприємств, незважаючи на складні економічні умови господарювання, забезпечили подальший розвиток системи споживчої кооперації Львівщини.

На третину зросли обсяги чистого доходу від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг). Обсяг загального товарообороту зріс в 1,3 рази. На сільську торгову мережу сьогодні припадає 70 відсотків загального роздрібного товарообороту системи.

У звітній доповіді значну увагу приділено забезпеченню ефективного господарювання та зміцненню фінансового стану підприємств системи, а також питанням кадрової політики, кооперативної освіти та соціального захисту працівників.

Одним із пріоритетних завдань споживчої кооперації області на найближчу перспективу визначено: підтримка її іміджу на державному рівні шляхом модернізації торгової мережі та мережі ресторанного господарства відповідно до затверджених стандартів фірмового стилю “СООР-Україна”. В системі також напрацьовуються заходи щодо сворення мережевого кооперативного ритейлу, як позитивного структурного заходу.

Завершуючи свій виступ Михайло Ванівський зазначив, що для досягнення успіху надзвичайно важливо працювати над зростанням іміджу споживчої кооперації як системи з високим потенціалом, талановитими людьми та неймовірно сильним бажанням створення кращого майбутнього в Україні. Він також подякував усім кооператорам за щоденну працю, привітав з наступаючими святами та вручив нагороди правління Спілки споживчих товариств Львівської області та обласного комітету профспілки.

З доповіддю про роботу ревізійної комісії у звітної періоді виступила член ревізійної комісії споживспілки Оксана Василівна Кропивницька.

В обговоренні доповідей взяли участь: голова правління Сокальської райспоживспілки Петро Іванович Габа; начальник відділу кадрів, голова профспілкової організації Самбірської райспоживспілки Лілія Володимирівна Хапко, директор ВНЗ “Львівський кооперативний коледж економіки і права” Наталія Павлівна Зубко, голова правління Миколаївської райспоживспілки Ярослав Степанович Фацієвич, голова правління Корчинського споживчого товариства Радехівської райспоживспілки Марія Богданівна Баран.

Перед делегатами та гостями з”їзду виступив перший заступник голови правління Укркоопспілки, голова ЦК Профспілки працівників споживчої кооперації України Володимир Павлович Левицький, який привітав усіх присутніх з початком роботи з”їзду споживчої кооперації області, подякував спілчанам за працю, акцентував увагу присутніх на важливих питаннях сьогодення, а також вручив відзнаки Укркоопспілки за сумлінну багаторічну працю, високий професіоналізм та вагомий особистий внесок в розвиток і зміцнення споживчної кооперації Львівщини.

Делегати з’їзду обрали органи управління і контролю споживчої кооперації області – Раду та Ревізійну комісію, делегатів на III з”їзд споживчої кооперації України, а також прийняли рішення з поточних питань діяльності споживспілки.

Після завершення роботи з’їзду відбулися перші збори Ради Споживспілки Львівської області третього скликання, на яких одноголосно головою правління Спілки споживчих товариств Львівської області обрано Ванівського Михайла Михайловича.

Завершилися урочистості концертною програмою за участю студентів та ансамблю «Галичаночка» Львівського кооперативного коледжу економіки і права.

Матеріал підготував Михайло Голубка, прес-секретар по роботі зі зв’язків з громадськістю та ЗМІ Львівського кооперативного коледжу економіки і права

Архів новин