Календар
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Посилання
 
ban-ukoop2   ban-gaz2  
17.12.2018
Для забезпечення відповідності якості та змісту підготовки фахівців вимогам державних стандартів вищої освіти, викладач циклової комісії правознавчих дисциплін, Львівського кооперативного коледжу економіки і права, Людмила Бачинська, провела для групи ПВ(н)-16 відкрите заняття, у формі лекція «круглий стіл», на тему «Адвокатура в Україні» з навчально дисципліни: «Організація судових і правоохоронних органів»
Мета заняття: ознайомити студентів із роботою Адвокатури в Україні.

На заняття завітали колеги, адвокат, керівник практики судового представництва Адвокатського об`єднання «BK partners» Наталія Жеманова та її помічник Анастасія Белікова.
Викладач ознайомила студентів з особливостями роботи Адвокатури України, яка здійснює свою діяльність на принципах верховенства закону, незалежності, демократизму, гуманізму й конфіденційності. Здійснюючи свої професійні обов’язки, адвокат зобов’язаний неухильно додержуватись вимог чинного законодавства, використовувати всі передбачені законом засоби захисту прав і законних інтересів громадян та юридичних осіб і не має права використовувати свої повноваження на шкоду особі, в інтересах якої прийняв доручення, та відмовитися від прийнятого на себе захисту підозрюваного, обвинуваченого, підсудного.

Студенти мали гарну можливість ознайомитись від Наталії Жеманової та її помічника Анастасії Беліковій з роботою адвоката в Україні, почути про практичну сторону життя адвоката, його участь у судових процесах, особливості його роботи та труднощі, з яким сучасний успішний адвокат стикається в українських правових реаліях , практикою ведення справ pro bono. Також студенти мали змогу задавати запитання і отримувати змістовні відповіді щодо організації адвокатури в Україні, критеріїв, які ставляться до помічників адвоката, цікаві справи з практичного досвіду та багато іншого.
Наталія Жеманова розповіла про критерії, які вона ставить до помічників адвоката. Окрім високих професійних здібностей та відмінного знання законодавства, адвокат наголосила на важливості української мови та досконалого володіння нею при здійсненні адвокатської діяльності.

Одночасно, адвокат розповіла про практику надання адвокатських послуг pro bono, яка зазнає широкого застосування в Україні протягом останніх років. Адвокатура сьогодні – це не лише важлива частина українського бізнесу, але і важливий соціальний фактор. Окрім того, що адвокатура покликана до відновлення справедливості та захисту прав та інтересів громадян, вона ще й надає значну частину послуг на благодійних засадах. Дослівно даний термін перекладається «для суспільного добра». Pro bono – означає надання адвокатських послуг безкоштовно для певних категорій справ, наприклад, для учасників АТО, благодійних організацій чи незахищених верств населення. Наталія Жеманова розповіла, що адвокатське об’єднання, у якому вона працює кожної п’ятниці надає адвокатські послуги безкоштовно у певних категоріях справ.
Підсумовуючи заняття, було наголошено, що часом дуже важко оцінити значимість адвокатської діяльності, так як свобода і права людини не мають ціни. За родом своєї діяльності адвокатура завжди шанувалася в суспільстві, тому професія адвоката донині престижна і шанована у світі.
Протягом заняття активно використовувався мультимедійний супровід. Викладач дотримувався навчально-методичних вимог до організації заняття, підтримував зв’язок із аудиторією, звертався до лекційного матеріалу і теоретичного матеріалу інших навчальних дисциплін, консультував студентів, роз’яснюючи всі етапи виконання роботи.
Під час заняття, викладач, намагався активізувати пізнавальну діяльність студентів, навчити творчо застосовувати теоретичні знання на практиці і сприяти розвитку самостійного мислення. Мета заняття була досягнута. На занятті були присутні представники адміністрації, завідуючі відділень, викладачі циклової комісії та коледжу.
Викладач вдячний Наталії Жемановій та Анастасії Беліковій за участь у відкритому занятті та надані практичні знання молодим фахівцям

Матеріал підготував Михайло Голубка, прес-секретар по роботі зі зв’язків з громадськістю та ЗМІ Львівського кооперативного коледжу економіки і права

Архів новин