Календар
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Посилання
 
ban-ukoop2   ban-gaz2  
23.10.2018

Для колективу та студентів Львівського кооперативного коледжу економіки і права 14 жовтня особливий день, адже у 1992 році на свято Покрови Пресвятої Владичиці нашої Богородиці і Приснодіви Марії було освячено навчальний заклад. Тому цього осіннього жовтневого дня у стінах навчального закладу проводять урочисті заходи, у яких беруть участь студенти усіх спеціальностей та груп, викладачі, працівники та гості.

У 79 День народження Львівського кооперативного коледжу економіки і права вся українська кооперативна спільнота приєдналася до вшанування: Дня Захисника України, Дня Українського козацтва, Дня української повстанської армії.

З нагоди цих дат у виші відбулися урочистості. У програмі – ціла низка цікавих і пізнавальних заходів. На свято були запрошені випускники різних років, ветерани коледжу, батьки студентів та інші поважні гості.

Отець Михайло окропив та поблагословив присутніх, всі разом помолилися за мир, за Україну, за військо, за кооператорів, за студентів та викладачів, за всіх присутніх в залі.
Розпочалось ювілейне осіннє дійство святковим концертом, який провели заступник директора з виховної роботи Ігор Бішко та культорганізатор Роман Голиш.

Ведучими свята були голова студентського самоврядування Михайло Юркевич і переможниця обласного етапу XVIII Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика серед студентів закладів вищої освіти Львівської області та ІІІ (загальнонаціонального) етапу VІІІ Всеукраїнської олімпіади з української мови серед студентів закладів освіти, що здійснюють підготовку молодших спеціалістів, міс коледжу 2016 Вікторія Надурак.

Ведучі, у своїх промовах згадали про членів споживчих товариств, працівників, викладачів, керівників, ветеранів споживчої кооперації України, про їх внесок у розвиток кооперації та кооперативної освіти.

До слова були запрошені колишній директор вишу (1973-1993) Михайло Максимович, заступник директора з навчальної роботи Тамара Кузьменко та інші., які у своїх промовах наголосили на історії розвитку коледжу, який бере початок з 1939 року і є надбанням багатьох поколінь як викладачів, так і студентів. Ця дата означає, що навчальний заклад розвивається і рухається вперед. Історія становлення кооперативного коледжу є підсумком роботи досвідчених, мудрих людей, які працювали раніше, працюють зараз, доповнюючи здобутки коледжу в підготовці висококваліфікованих молодших спеціалістів в системі споживчої кооперації України. Протягом усього періоду свого існування заклад знаний в освітянських колах, має авторитет в системі споживчої кооперації, а його позитивний імідж завдяки значній, злагодженій, напруженій, творчій роботі його керівника Наталії Зубко та педагогічного колективу є потужним кооперативним навчальним закладом, який гордиться своїми випускниками, їх успіхами та досягненнями, які працюють у різних сферах народного господарства України в т.ч і системи споживчої кооперації.

У своїй промові, директор коледжу, Наталія Зубко, з вдячністю висловила щирі й теплі вітання педагогічному колективу, студентам, поважним гостям, учасникам та усій нашій кооперативній родині яка в цій святковій залі долучилася розділити радість з нагоди святкування 79-тої річниці створення нашого Львівського кооперативного коледжу економіки і права, а також Свята Покрови, Дня українського козацтва, Дня української повстанської армії, сучасного свята Дня Захисника України. Зичимо усім Вам здоров’я, радості, тепла та всіляких гараздів.

В святковому дійстві приймав участь заступник голови правління спілки споживчих товариств Львівської області Микола Хлевінський, який від імені голови правління Львівської обласної спілки споживчих товариств Михайла Ванівського та Львівської обласної профспілкової організації працівників споживчої кооперації України подякував адміністрації вишу та педагогічному колективу за те, що вони гідно виховують молоду еліту кооперації, а студентам побажав розвивати творчі здібності, стати справжніми професіоналами своєї справи, прославляти рідну кооперативну альма-матер, завжди пам’ятати про неї і в майбутньому бути гідним фахівцем своєї справи.

На свято завітала мама студентки коледжу, учасниця бойових дій медико-евакуаційної бригади, Наталія Назар, позивний «Манюня», виступаючи наголосила на важливості українських та військових традицій, гідному вшануванню бойового подвигу, самовідданості українців, які присвятили своє життя служінню рідному народові, захисту своєї землі та посиленню уваги й турботи до захисників держави.

Хвилиною мовчання вшанували тих, кого з нами нема – це кооператорів, які внесли колосальний внесок у розвиток кооперації та кооперативної освіти, згадали про випускників коледжу (Андрій Одуха, Юрій Прихода) , Героїв АТО, Небесної Сотні, тих військових, які загинули, обороняючи нашу неньку-Україну, за наше чисте небо, наш спокій.

Ветерани споживчої кооперації побажали студентам розвивати творчі здібності, стати справжніми професіоналами своєї справи і в майбутньому прославити рідну альма-матер і завжди пам’ятати про неї. Адміністрації та педагогічному колективу подякували за те, що вони гідно виховують молодих людей, адже викладацька праця важка, інколи й невдячна, однак благородна.

Студенти Львівського кооперативного коледжу виступають за мир в нашій державі і всіма силами підтримують тих, хто захищає її незалежність. «Тому, розуміючи свою причетність до всіх подій, що відбуваються на теренах України, серцем і душею ми з тими, хто тепер знаходиться в зоні ООС, ми пам’ятаємо тих, хто віддав життя задля нашого майбутнього, пам’ятаємо наших героїв, наших друзів-випускників, що загинули, наших друзів та родичів, які стоять на смерть заради мирного нашого з вами життя. Є викладачі, які також служили». Гордимось тим, що ми навчаємось в кооперативному закладі освіти, одному з найстаріших навчальних кооперативних закладів І рівня акредитації, адже у багатьох з нас тут навчались цілі покоління, заклад став неначе «сімейним» – наголосили студенти коледжу.

Приєднались до привітань наші друзі, учні ліцею № 21 Львівської міської ради ( директор-Валентина Звежинська), які презентували глядачам зі сцени, свої найкращі музичні номери, що дивували майстерністю виконання, свідчили про високий рівень виконавської майстерності юних музикантів.

Усі присутні на святі змогли насолодитися вражаючими виступами талановитих студентів коледжу, які подарували незабутнє свято своїм гостям, радуючи кожного з присутніх музичними.

Особливо зворушливим був викладацький ансамбль «Галичаночка» Львівського кооперативного коледжу економіки і права, який порадував гостей піснями у власному виконанні. Ансамбль створений у 2016 році, як аматорський осередок (за ініціативи та підтримки директора коледжу Наталії Зубко), який стрімко зачарував слухача своїм репертуаром українських пісень (художній керівник – Галина Гасюк).

Як наголосила, директор коледжу Наталія Зубко: «…Дорога кооперативно родино, хай любов, добро і тепло сердець поєднає всіх нас. Нехай мир і спокій буде в нашій Україні та кооперативній родині, щиро вітаємо всіх зі святом».

Захід показав, що колектив кооперативного коледжу з оптимізмом дивиться в майбутнє й робить все для збереження кооперативних цінностей та традицій, високого авторитету навчального закладу як в місті Львові, так і в Україні загалом.

Матеріал підготував Михайло Голубка, прес-секретар по роботі зі зв’язків з громадськістю та ЗМІ Львівського кооперативного коледжу економіки і права

Архів новин