Календар
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Посилання
 
ban-ukoop2   ban-gaz2  
17.09.2018

З нагоди дня підприємця, Міжнародного дня грамотності та дня українського кіно, викладачі циклової комісії готельно-ресторанної справи Львівського кооперативного коледжу економіки і права, Надія Ділай та Марія Василишин, відвідали разом з студентами коледжу (групи ОГ(н)-15 та ГРС-16) щорічний ароматний фестиваль — міське свято «На каву до Львова», яке проходить у Львові вже 12 років поспіль. Lviv Coffee Festival – захід, який єднає людей не лише з різних міст України, але й з різних міст Світу.

Як зазначає організатор та засновник фестивалю, керівник DikArt Creative Marketing Company – Андрій Сидор: «Фестиваль кави за роки своєї історії вплинув на кавовий ринок як у Львові зокрема, так і в Україні загалом. Близько 150-ти тисяч людей, зібрав даний захід, яких об’єднала кава. Щороку на фестивалі обирають найкращу кав’ярню. Це не лише почесне звання, але й виклик. Це стимул добросовісної конкуренції серед численних закладів Львова. Було проведено голосування, протягом якого можна було спостерігати і оцінити наскільки високий рівень кавової культури у Львов, і як сильно кожна з кав’ярень прагне розмістити на стіні грамоту з надписом: «Найкраща кав’ярня року». Без зайвого пафосу, можемо сказати, що кавовий фестиваль – це те, чим пишаються львів’яни. Адже є гарна нагода запросити старих друзів чи знайомих до Львова на каву, показати іноземцям чим живе місто і як розвивається, дозволити собі посмакувати як традиційну, так і зовсім неординарну каву…»


Під час заходу студенти мали змогу побачити кінострічки про каву, кавові історії та людей, які змінюють світ за горнятком запашної кави, відвідали чемпіонат з лате-арту, багато тематичних заходів, які були цікавими, як для професіоналів кавової справи так і пересічного гостя. Ознайомились з обладнанням та аксесуарами, найрізноманітнішими методами приготування кави, які існують та її сортами. Побачили найкращих баристів країни, які експериментували, творили – адже кава розкривається тільки тим, хто віддає їй багато часу і праці, вивчає її, надихається нею. Студенти змогли оцінили справжню культуру кави.

За збігом обставин, під час заходу студенти мали змогу побачити знімальний процес, побувати на знімальному майданчику, де відбувалися зйомки нового повнометражного фільму, української комедії, студії «Квартал 95» — «Я, ти, він, вона» та побачили кілька ключових сцен фільму – зокрема, із велопробігом містом за участі усіх головних героїв. Багатьом поталанило, зустрітися з своїми кумирами Володимиром Зеленським, Євгеном Кошовим та іншими учасниками студії «Квартал 95».

Захід був надзвичайно насиченим та цікавим, була змога набути теоретичних знань, прикладних навичок, оволодіти сучасними інформаційними та комунікаційними технологіями, які дають уміння вирішувати професійні завдання у виробничо-технологічній та сервісній діяльності суб’єктів готельного та ресторанного бізнесу, підприємництві, торгівлі. Адже, готельне та ресторанне господарство належить до сфери гостинності й відіграє провідну роль у презентації вітчизняного туристичного продукту на світовому ринку послуг, а фахівці з готельно-ресторанної справи, підприємництва і торгівлі, зобов’язані забезпечувати високий рівень роботи за міжнародними стандартами.

Метою даного заходу було поєднання навчально-виховного процесу з практичними навичками, національно-патріотичне виховання у студентів, прищепити їм почуття поваги до історії свого міста, навчити бачити красу навколо себе, продовжувати традиції міста, цінувати якість, смак кави і дбати про її культуру споживання. Адже, мабуть не має в Україні міста, окрім Львова, в якого стільки різних поєднань? Бо ж коли говорять про місто серед дощів, де погода на день може змінюватись декілька разів, чи місто із запахом шоколаду, чи ароматної кави- то всім зрозуміло, що це – Львів.

Як відзначили студенти: «Ми пишаємось, що живемо та навчаємось в цьому унікальному та старовинному місті, який називається – Львів і можемо називати себе гордо – Львів’янами».

Матеріал підготував Михайло Голубка, прес-секретар по роботі зі зв’язків з громадськістю та ЗМІ Львівського кооперативного коледжу економіки і права

Архів новин