Календар
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Посилання
 
ban-ukoop2   ban-gaz2  
05.03.2018

Викладачі циклової комісії правознавчих дисциплін Львівського кооперативного коледжу економіки і права, Наталія Захарчук , Наталія Загорбенська та Соломія Мисак, організували для студентів-правників, груп ПВ(н)-25, ПВ(н)-15, ПВ-16, навчальну екскурсію у Львівський апеляційний господарський суд.

Метою заходу було ознайомлення студентів-правників із роботою суду в рамках закріплення здобутих теоретичних знань в коледжі з практичними на місці. До майбутніх юристів звернулася керівник апарату суду Олена Палюх, яка привітала студентів-правників коледжу у стінах Львівського апеляційного господарського суду, розповіла про специфіку господарського судочинства, повноваження та юрисдикцію Львівського апеляційного господарського суду, категорії спорів, що розглядаються цим судом та побажала усім успіхів у навчанні та отримання задоволення і користі від цього заходу. Керівник апарату відповідала та питання, які цікавили присутніх, особливо їх цікавило питання можливого працевлаштування, умови проходження конкурсу на зайняття посад у апараті суду, навантаження працівників тощо. Студенти-правники також мали можливість, здійснити екскурсію приміщенням суду, яку провели для них начальник відділу міжнародно-правової роботи, зв’язків з громадськістю та ЗМІ Валерія Максіна та прес-секретар Анна Ярмола.

Під час проведення навчальної екскурсії, майбутні фахівці побачили роботу канцелярії, де їх зустріла начальник відділу документообігу, Оля Тарас та розповіла про порядок реєстрації апеляційних скарг, вхідної і вихідної кореспонденції;зали судових засідань, де правники отримали інформацію про атрибути судової влади, мали можливість сфотографувалися у мантіях та відчути серйозність та відповідальність суддівської професії; кабінет голови суду, де студенти «приміряли» крісло голови тощо. Валерія Максіна поінформувала відвідувачів про реальні кроки ЛАГС здійснені для покращення доступу до правосуддя людей з інвалідністю, про що свідчили інформаційні таблички, які розміщені в холі суду.

Найбільше враження на майбутніх правників справило судове засідання, яке вони відвідали. Особливістю та новизною для них був його формат – в режимі відеоконференцзв’язку, який зацікавив не лише студентів, але і викладачів.

Для підведення підсумків студенти заповнили анкети, розроблені для отримання об’єктивної оцінки проведеного заходу. Відвідувачі оцінювали об’єм поданої інформації, користь таких заходів для сприйняття судової системи в цілому, поділились своїми враженнями та побажання.




Захід проходив в такій теплій та дружній атмосфері, що до нього навіть приєднався учасник судового процесу.

Необхідність таких заходів очевидна, оскільки безпосереднє ознайомлення з роботою суду сприяє відкритості судової системи, вихованню поваги до права, підвищення правової культури та формуванню довіри суспільства до влади та суду. Дані заходи є дуже корисними для студентів-правників, адже допомагають закріпити отримані під час навчання знання, зміцнити і поглибити відчуття особистої відповідальності за якість опанування юридичної професії. Захід виявився дуже корисним для обох сторін, адже студенти правознавчого відділення – майбутній кадровий потенціал.

Наприкінці зустрічі, студенти ділилися враженнями, задавали питання, які їх цікавили, та щиро дякували працівникам суду за цікаву і пізнавальну інформацію, за чудово та корисно проведений час, а ті, у свою чергу, побажали гарних досягнень у навчанні та задоволення від обраної професії юриста.

Усі залишилися задоволеними та приємно здивованими теплим прийомом керівництвом та співробітниками Львівського апеляційного господарського суду і пізнавальною розповіддю про роботу суду. Подібні заходи сприяють формуванню високопрофесійних фахівців в галузі юриспруденції та допомагають розвинути високий рівень правової свідомості та правової культури у студентської молоді.

Адміністрація Львівського кооперативного коледжу економіки і права, викладачі циклової комісії та студенти-правники висловлюють велику повагу і вдячність керівництву та співробітникам Львівського апеляційного господарського суду за приділений час та надані практичні знання.

Матеріал підготував Михайло Голубка, прес-секретар з роботи зі ЗМІ та зв’язків із громадськістю Львівського кооперативного коледжу економіки і права.

Архів новин