Календар
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Посилання
 
ban-ukoop2   ban-gaz2  
17.02.2018

Нещодавно на базі Львівського торговельно-економічного університету у співпраці з Радою директорів вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації Львівської області та обласним методичним об’єднанням викладачів правознавчих дисциплін ВНЗ І-ІІ рівня акредитації Львівщини було проведено ІІ етап Обласної олімпіади з правознавства серед студентів ВНЗ І-ІІ рівня акредитації Львівської області.

З вітальним словом до учасників олімпіади звернувся ректор Львівського торговельно-економічного університету, професор Петро Куцик; голова методичного об’єднання викладачів правознавчих дисциплін ВНЗ І-ІІ рівня акредитації Львівщини, Наталія Галушка; декан юридичного факультету Львівського торговельно-економічного університету, Олександр Котуха; від Голови Ради директорів ВНЗ І-ІІ рівня акредитації Львівської області Романа Дадака, методист, Ірина Тарасюк.

Організатори проведення олімпіади ставили за мету: підвищення якості підготовки студентів вищих навчальних закладів I-II рівнів акредитації, виявлення, підтримку та розвиток творчого потенціалу обдарованої молоді, реалізацію здібностей студентів, стимулювання й активізацію їхньої навчально-пізнавальної та науково-дослідної діяльності, створення умов для їх професійного зростання. Під час олімпіади студент має змогу виявити гарні знання, виявити кмітливість, випробувати себе у розв`язуванні нестандартних завдань , вміння продемонструвати глибокі теоретичні знання з різних галузей права, здатність до креативного мислення та наводити переконливі аргументи і докази, що дають змогу висловлювати власну думку, адже олімпіада завжди була рушійною силою в пошуку кращих. Метою проведення олімпіади з правознавства серед студентів ВНЗ І-ІІ рівня акредитації Львівської області стала перевірка студентами власних практичних і теоретичних напрацювань у сфері права, було виявлення, відбір та підтримка обдарованої студентської молоді Львівщини, розвиток та реалізація здібностей студентів, стимулювання творчої праці студентів та викладачів, підвищення якості підготовки молодших спеціалістів, активізація навчально-пізнавальної діяльності студентів і навчально-виховної роботи викладачів правознавчих дисциплін коледжів та надати можливість талановитим студентам проявити себе у змаганнях.







Голова методичного об’єднання викладачів правознавчих дисциплін ВНЗ І-ІІ рівня акредитації Львівщини Наталія Галушка, ознайомила учасників олімпіади з порядком проведення олімпіади та побажали успіхів учасникам змагань вдалого старту, плідної праці та очікуваних для себе результатів на такому відповідальному заході.

Для підготовки і проведення олімпіади було створено оргкомітет, до складу якого входили досвідчені викладачі, який забезпечив всі вимоги положення про проведення олімпіади такого рівня, попередньо підготовлені бланки для оформлення і запису розв’язків, грамоти переможцям олімпіади. Після реєстрації учасників серед викладачів було проведено жеребкування – обрано лічильну, апеляційну комісії, спостерігачів, та склад журі олімпіади.

Зміст завдань олімпіади врахував освітні та суспільні новації у правознавчій сфері, зокрема новації законодавчого процесу. Комплексно підібрані тести, завдання на розуміння змісту юридичної термінології, правові задачі дали змогу студентам проявити високий рівень правових компетентностей, застосування яких є необхідним для реалізації й захисту прав і свобод, регулювання взаємин з іншими людьми, вибору правомірних моделей поведінки в життєвих ситуаціях. По завершенні виконання олімпіадної роботи, з метою об’єктивного їх оцінювання було проведено шифрування і передано роботи на перевірку.

В олімпіаді з правознавства взяли участь студенти із навчальних закладів І-ІІ рівня акредитації Львівської області. Учасники олімпіади мали змогу виявити свої вміння оцінювати правові явища та процеси, аналізувати різноманітні життєві ситуації відповідно до правових норм; знаходити відповіді на питання щодо ролі держави й права в житті людини і суспільства.

Проведення олімпіади продемонструвало високі знання учасників. Провівши детальний аналіз результатів, журі відзначило переможців олімпіади.

Львівський кооперативний коледж економіки і права представляли студенти спеціальності «Правознавство», які гідно презентували свій навчальний заклад.

Прикладом може слугувати те, що за результатами олімпіади студенти вишу були відзначені, а саме:

– серед студентів IV курсу юридичних спеціальностей, 1-ше місце – Галімурка Ольга; 2-ге місце – Климко Марія; серед студентів IІІ курсу юридичних спеціальностей, 1-ше місце – Івашків Юлія; 3-тє місце – Дейнега Артур.

Представники журі зауважили, що учасники олімпіади мають високий рівень підготовки, продемонстрували глибокі знання з галузей права, приємно вразили тим, що до кожного завдання намагались знайти підхід, подякували викладачам за результативну роботу з обдарованими дітьми та всім тим, хто надав право та допоміг студентам у підготовці до олімпіади . Побажали всім учасникам успіхів у навчанні, бути відданими доньками та синами нашої України та не зупинятись на досягнутому, продовжувати підкорювати нові вершини Евересту знань та високих злетів у юриспруденції.

Загалом під час проведення олімпіади панували робочий настрій, доброзичлива атмосфера і дух змагальності в досягненні високих результатів. Потрібно відзначити злагоджену, високопрофесійну роботу оргкомітету, який на високому рівні організував зустріч усіх учасників олімпіади та членів журі і створив оптимальні умови для успішного перебігу змагань для олімпійців.

Під час церемонії закриття олімпіади переможці нагороджені сертифікатами, що надають 10% знижку на навчання у Львівському торговельно-економічному університеті та грамотами.

Адміністрація коледжу, голова та викладачі циклової комісії правознавчих дисциплін, студентське самоврядування та одногрупники пишається здобутками свої вихованців та вітають студентів з перемогою в обласній олімпіаді з правознавства за хороші результати. Директор коледжу Наталя Зубко, подякувала викладачам циклової комісії правознавчих дисциплін (голова – Руслана Юзьків) за ефективну роботу з обдарованими дітьми та відповідального ставлення при підготовці студентів до такого важливого заходу. Адже олімпіада дає змогу виявити кращих студентів з правознавства, поглибити їх зацікавленість юриспруденцією та стимулювати до творчої праці, яка є важливою та необхідною в наш час.

Матеріал підготував Михайло Голубка, прес-секретар з роботи зі ЗМІ та зв’язків із громадськістю Львівського кооперативного коледжу економіки і права.

Архів новин