Календар
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Посилання
 
ban-ukoop2   ban-gaz2  
01.06.2017

Фотогалерея Чотирнадцятої науково-практичної конференції студентів вищих навчальних закладів Укркоопспілки

На базі Львівського торговельно-економічного університету відбулася Чотирнадцята науково-практична конференція студентів вищих навчальних закладів Укркоопспілки на тему: «Інноваційні процеси і їх вплив на ефективність діяльності підприємства». Організатор наукового заходу – Навчально-методичний центр “Укоопосвіта” Всеукраїнської центральної спілки споживчих товариств.
З вітальним словом до учасників конференції звернулась член Правління Укркоопспілки, директор Департаменту кадрової політики, освіти і науки, директор НМЦ «Укоопосвіта», к.е.н. Лідія Войнаш. Лідія Герасимівна наголосила, що конференція проводиться за географічним принципом: у Львівському торговельно-економічному університеті та у Полтавському університеті економіки та торгівлі. Також вона закликала до наукового диспуту з метою формування системного підходу щодо удосконалення діяльності підприємств, шляхом реалізації інноваційних процесів.
До привітання долучився ректор університету, професор Петро Куцик, який привітав учасників наукового заходу у найстарішому торговельно-економічному вищому навчальному закладі України та Центральної і Східної Європи. Петро Олексійович закликав молодих науковців до плідної наукової дискусії з обговорення актуальних проблем, що впливають на ефективну діяльність підприємств.
Також з вітальним словом виступив заступник голови правління спілки споживчих товариств Львівської області Микола Хлевинський, який привітав присутніх у чарівному місті Лева та наголосив на необхідності проведення подібних заходів з метою залучення результатів наукових досліджень у практичну діяльність підприємств і організацій системи споживчої кооперації України.

Приймали участь в науковому заході представники з Львівського торговельно-економічного університету, Хмельницького кооперативного коледжу Хмельницького кооперативного торговельно-економічного інституту, Мукачівського кооперативного торговельно-економічного коледжу, Рівненського кооперативного економіко-правового коледжу, Луцького кооперативного коледжу Львівського торговельно-економічного університету, Тернопільського кооперативного торговельно – економічного коледжу, Чернігівського кооперативного коледжу, Чернівецького кооперативного економіко-правового коледжу та Львівського кооперативного коледжу економіки і права. Всього було подано 43 наукові доповіді студентів.
Метою наукового заходу було –обговорення актуальних інноваційних процесів в країні та їх вплив на ефективність діяльності підприємства, розвитку науково-технічного прогресу та підвищення інноваційної діяльності вітчизняних підприємств, яке дасть змогу перейти до створення і використання технологій більш високого рівня, а отже, прискорити економічне зростання національної економіки та інноваційних процесів загалом, питань правового забезпечення та економічного розвитку національної економіки в умовах сучасних геополітичних й інформаційних трансформацій суспільства.

Головним завданнями є поширення економічних знань, професійний розвиток та становлення особистості фахівця, вдосконалення інноваційної діяльності підприємств, зокрема споживчої кооперації України, в умовах інноваційних процесів. Розвиток національної економіки визначається активністю інновацій, які відбуваються в країні, та економічною ефективністю їх нововведень. Інновації є ефективним способом розвитку конкурентоспроможності підприємств.
Наукова тематика робіт учасників конференції була різноманітною та актуальною. Студенти у своїх працях досліджували проблемні аспекти модернізації національної економіки та шляхи її розвитку; інновації у роздрібній торгівлі, готельно-ресторанному бізнесі та в АПК України; інноваційні підходи до технологій виробництва харчових продуктів на непродовольчих товарів; інструменти підвищення рівня конкурентоспроможності підприємства; сучасні технології маркетингу; напрями удосконалення обліку і контролю як інформаційного забезпечення прийняття управлінських рішень; проблеми захисту авторських прав в мережі Інтернет та проблеми ефективності національного законодавства, висвітлили досягнення в інноваційній сфері різних галузей економіки, проаналізували недоліки та запропонували шляхи покращення економічної діяльності як в регіоні, так і в економіці загалом.
Львівський кооперативний коледж економіки і права представили з доповідями студенти: Вадим Серант, група ПВ(н)-15–«Володіння іноземною мовою, як інноваційний шлях розвитку туристичного бізнесу в Україні» (науковий керівник – Наталя Верещак); Анастасія Стефанишин, група ФН-14 –« Особливості інноваційної діяльності в регіоні та її вплив на покращення сфери обслуговування (на прикладі Львівської області)» (науковий керівник – Михайло Голубка); Ольга Галімурка, група ПВ(н)- 24 – «Офшорний аутсорсинг як інструмент підвищення конкурентоспроможності підприємства» (науковий керівник – Соломія Мисак); Леськів Андріана, група КТ-14 – «Проблеми захисту авторського права в мережі ІНТЕРНЕТ» (науковий керівник –Лідія Марчишин).
При підведенні підсумків конференції Лідія Войнаш відзначила глибокий науковий та аналітичний зміст наукових досліджень і практичне значення робіт для підприємств споживчої кооперації та економіки країни загалом, а ректор університету, професор Петро Куцик наголосив, що наукові здобутки, є важливим чинником у навчальному процесі й формуванні їх як сучасного висококваліфікованого фахівця.
По закінчені конференції, організатори побажали студентам та їхнім керівникам плідної праці і наукових досягнень, а учасники конференції були нагороджені дипломами НМЦ “Укоопосвіта” та сертифікатами Львівського торговельно-економічного університету, а гостям оргкомітетом організовано екскурсію історичними та культурними пам’ятками міста Лева.

Матеріал підготував Михайло Голубка, прес-секретар з роботи зі ЗМІ та зв’язків із громадськістю Львівського кооперативного коледжу економіки і права.

Архів новин