Календар
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Гру    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Посилання
 
ban-ukoop2   ban-gaz2  

02.11.2016

Викладачі циклової комісії правознавчих дисциплін Львівського кооперативного коледжу економіки і права (очолює циклову комісію Руслана Юзьків) спільно зі студентами випускних груп спеціальності: «Право» організували засідання на тему: «Статус державної виконавчої служби в умовах реформування».

На засідання круглого столу був запрошений начальник державної виконавчої служби Городоцького управління юстиції Ігор Шургот. Він ввів в екскурс поняття і значення інституту примусового виконання.

Конференція

Конференція

Конференція

Поділився зі слухачами інформацією про роботу та основними завданнями відділу державної виконавчої служби Городоцького районного управління юстиції у Львівській області, а саме: участь у забезпеченні реалізації державної політики у сфері виконання рішень судів та інших органів (посадових осіб) (далі – виконання рішень), організація своєчасного, повного і неупередженого примусового виконання рішень відповідно до законів України, організаційне і методичне забезпечення та координація діяльності підрозділу примусового виконання рішень Відділу та районних, міських відділів державної виконавчої служби відповідних управлінь юстиції. Відділ відповідно до покладених на нього завдань організовує своєчасне, повне і неупереджене примусове виконання рішень міськими, районними відділами державної виконавчої служби та підрозділом примусового виконання рішень у порядку, встановленому законодавством, відповідно до закону здійснює контроль за законністю виконавчого провадження, вивчає та узагальнює практику застосування законодавства з питань організації виконання рішень, а також розробляє пропозиції щодо його застосування і вносить їх на розгляд Департаменту. В установленому порядку організовує ведення обліково-статистичної звітності підпорядкованими органами державної виконавчої служби. Узагальнює та аналізує стан виконання рішень державними виконавцями, розглядає пропозиції, заяви, скарги громадян та юридичних осіб та аналізує стан цієї роботи, веде прийом громадян з питань ,що належать до компетенції Відділу, надає рекомендації державним виконавцям щодо виконання ними рішень у порядку, встановленому законом, надає методичну допомогу органам державної виконавчої служби з питань, віднесених до їх компетенції, та в установленому законом порядку представляє в судах їх інтереси та інтереси посадових осіб підпорядкованих органів державної виконавчої служби, розглядає матеріали та вносить пропозиції щодо виплати винагороди державним виконавцям, виконує інші функції, що випливають із законів України, актів Президента України, актів Кабінету Міністрів України, міжнародних договорів України, згода на обов’язковість яких надана Верховною Радою України, наказів Міністерства юстиції України та інших нормативно – правових актів.

Доповідач наголосив, що у відповідності до статті 1 Закону України “Про державну виконавчу службу” державна виконавча служба України входить до системи органів Мін’юста і здійснює виконання рішень судів, третейських судів та інших органів, а також посадових осіб відповідно до законів України.

Завданням державної виконавчої служби України є своєчасне, повне і неупереджене примусове виконання рішень, передбачених законом.

На думку адміністрації коледжу та викладачів циклової комісії, «даний захід надав орієнтири майбутнім випускникам спеціальності «Право» в зацікавленості даною професією, а студенти мали змогу отримати кваліфіковані відповіді на поставлені ними запитання..».

Михайло Голубка,

прес-секретар з роботи зі ЗМІ та зв’язків із громадськістю ЛККЕіП

Архів новин