Календар
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Посилання
 
ban-ukoop2   ban-gaz2  
10.09.2019

З метою адаптації теоретичних знань до практики, впровадження елементів дуальної форми навчання у професійну підготовку молодших спеціалістів на засіданні циклової комісії обліку та фінансово-економічної діяльності Львівського кооперативного коледжу економіки і права було прийнято рішення провести відкрите бінарне практичне заняття з навчальної практики «Вступ до фаху» в групі ФН-18 викладачем Михайлом Голубкою в практичних умовах, під час проведення фестивалю готельно-ресторанного бізнесу HoReCaSHOW Lviv.

Мета заняття: показати на практиці значення підготовки фахівців у сучасних умовах, мотивація навчання студентів, роль фінансиста в підвищенні ефективності діяльності підприємства.До проведення заняття був запрошений один з організаторів HoReCaSHOW Lviv Орест Степаняк (випускник спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування»), який наголосив студентам, що туризм та індустрія гостинності є одними з основних галузей економіки України. Про діяльністю Торгового дому «S-Prof», який спеціалізується на гуртовій та роздрібній торгівлі технологічним обладнанням для закладів громадського харчування, студентам розповіли власники Орест Степаняк, Ігор Фар’ян (колишні випускники коледжу спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування»).

На НоReCaSHOW Lviv, збираються найбільш ефективні менеджери, фахівці ринку мають можливість «прокачати» свій бізнес, набратись нових ідей, емоцій і вражень, провідні експерти діляться своїм унікальним досвідом, що дає можливість для переходу на якісний новий рівень професіоналізму та розвитку підприємства і економіки країни загалом.
Викладач та студенти відвідали різні тематичні заходи з актуальних питань індустрії, а також продегустували продукцію вітчизняних підприємств харчової промисловості. На фестивалі доповідали найкращі спікери, відбулися лекції та конференції, на яких передавали свої знання та досвід професіонали своєї справи. Відвідувачі мали змогу ознайомитися з ефективними бізнес-рішеннями та значно підвищити власний професійний рівень, відвідали майстер-класи провідних кулінарів України і закордону. Взяли участь у конкурсах, які дають можливість розвинути та показати себе, а роботодавцям – підібрати собі талановиті кадри. Під час проведення заняття на Форумі «HoReCa Show Lviv», представники фірм ознайомили студентів з головною стратегією компанії: забезпеченню комплексних рішень для автоматизації торгівлі і сфери послуг, що дозволяє надавати максимально широкий спектр рішень для комплексної автоматизації підприємств торгівлі і сфери послуг, з програмним забезпечення для підприємств громадського харчування і торгівлі. Розповіли студентам про систему Poster, хмарні системи обліку для планшетів з iOS, Android та Windows-пристроїв, які дають можливість аналізувати, контролювати і прогнозувати усі фінансово-економічні процеси на підприємстві з будь-якого місця, представляти усі трансакції підприємства у вигляді зрозумілих та гнучких графіків. За допомогою цієї системи можна відслідковувати робочий час працівників, призначати погодинну оплату або ставку за зміну. Дану систему можна інтегрувати з 1С, синхронізувати всю номенклатуру продажів та бачити як зростає прибуток підприємства, проаналізувати фінансово-економічні результати та ефективність діяльності підприємства.Форум охоплює усі ключові напрямки розвитку готельно-ресторанного бізнесу: ресторани, бари, кафе, Street food, всі типи готелів і хостелів, кейтеринг, маркетинг та надає можливість учасникам налагодити контакти виключно з представниками своєї цільової аудиторії.
Викладач та студенти проаналізували фінансово-економічні результати та ефективність діяльності підприємств, одержали корисну інформацію, поповнили свої знання практичними даними, ознайомилися на практиці з останніми новинками галузі, сучасними високотехнологічним обладнанням, яке використовується вітчизняними підприємствами. Студентам була надана можливість ознайомитися з виставками провідних підприємств готельно-ресторанного бізнесу та проаналізувати їх економічну ефективність. Відвідавши HoReCaSHOW Lviv, студенти отримали достатньо знань та інформації для того, щоб уникнути в майбутньому провалів в господарській діяльності, дізналися актуальні новини в ресторанному та готельному бізнесі, поспілкувалися з гросмейстерами, які вже мають досвід як побудувати стратегію бізнесу так, щоб уникнути поразки, дізнались багато нового про індустрію та значно підвищили власний професійний рівень. Кожен учасник фестивалю знайшов для себе щось корисне та потрібне, суттєво розширив портфель партнерських зв’язків, узгодив план подальших дій.
На завершенні заняття були підведені підсумки проведеної роботи по темі, яка вивчалася. У процесі обговорення заняття відзначено його практичну цінність, актуальність теми, дотримання повноти викладання програмного матеріалу, постійний міждисциплінарний зв’язок, використання виробничих, практичних ситуацій тощо.
Проведення відкритого заняття з навчальної практики в реальних умовах дало можливість студентам значно покращити рівень засвоєння теоретичного навчального матеріалу, сформувати практичні вміння та навички, викладачеві – зробити навчальний процес цікавими, а майбутнім фахівцям – перейняти передовий досвід діяльності вітчизняних підприємств.
Викладачі циклової комісії обліку та фінансово-економічної діяльності висловлюють подяку керівництву HoReCaSHOW Lviv та представникам фірм за надані практичні знання та знайомство з діяльністю та розвитком сучасних компаній.

 

 


За інформацією, прес-служби Львівського кооперативного коледжу економіки і права

Архів новин