Календар
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Гру    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Посилання
 
ban-ukoop2   ban-gaz2  
17.11.2020

Тижні циклових комісій стали традицією і невід’ємною частиною навчально-виховного процесу в Львівському кооперативному коледжі економіки і права. Вони сприяють поглибленню знань студентів, розвивають інтерес до вивчення дисциплін, спонукають до вироблення ґрунтовних умінь та навичок, виховують високу відповідальність, організованість, творче ставлення до праці, що дозволяє студенту на заняттях та в позааудиторний час заглибитися в особливості спеціальності.

В рамках тижня циклової комісії було організовано багато пізнавальних, навчальних і виховних заходів.
Тиждень правових знань розпочався з відкритого практичного заняття викладача циклової комісії правознавчих дисциплін Оксани Козак, яке було проведено у формі ділової гри на тему «Робота над схемами опрацювання кадрової документації», «Кадрове діловодство».
Заняття проводилося на базі Львівського міського центру зайнятості, де студенти мали нагоду ознайомитись з основними напрямками діяльності центру, обговорили важливі аспекти пошуку роботи, самостійно оформити резюме, взяли участь в обговоренні проблематики опрацювання схем кадрових документів. Отримані практичні навички обов’язково знадобляться майбутнім фахівцям у подальшій роботі.



Для кращого розуміння кар’єри, з чого розпочати свою кар’єру та які перші кроки зробити на шляху успішного працевлаштування, було запрошено провідного фахівця з профорієнтації Львівського міського центру зайнятості Любов Іванів, яка надала практичні поради молодим фахівцям та презентувала цікаву доповідь про проведення співбесіди з роботодавцем.
Викладачі циклової комісії організували змістовну, цікаву, захоплюючу, пізнавальну лекцію-екскурсію на базі Львівської міської ради з кураторами програми стажування «Перший кар’єрний крок»,
В рамках програми Тижня правових знань відбувся загальноколеджівський захід на тему: «Правовий статус неповнолітніх», за участю інспекторів з ювенальної превенції Шевченківського РВ ЛГУ Національної поліції у Львівській області.
Студентам було роз’яснено їх права, обов’язки щодо дисципліни в навчальному закладі та побуті, а також наслідки зловживання наркотичними, алкогольними речовинами, азартними іграми та протидія їм. Зустріч відбулася в інформаційній формі та формі діалогу, в яких студенти були активні, задаючи запитання на цікаві їм теми та отримували ґрунтовні відповіді від спеціаліста ювенальної превенції.
Відбулася цікава та пізнавальна бесіда студентів спеціальності «Право» із фахівцем-професіоналом, адвокатом Володимиром Жилою на тему «Докази та доказування в цивільному процесі». Студенти дізналися, що вже на стадії підготовки матеріалів та звернення до суду адвокат має вживати заходи для самостійного отримання додаткових доказів шляхом запиту інформації, яка стосується предмета спору у відповідних посадових осіб, підприємств, установ та організацій, а також проаналізували ряд проблем, які виникають на практиці.
Для студентів було проведено тренінг за участю практикуючого психолога Надії Васильців на тему: “Психологічні проблеми сучасної молоді”. Спеціаліст розкрила особливості поведінки молоді за віковими категоріями в соціумі, проблеми самоуправління в стресових ситуаціях, продемонструвала шляхи розв’язання конфліктних станів у взаємовідносинах із батьками та однокурсниками. За допомогою анкетного опитування студенти мали можливість провести аналіз самооцінки. Психолог порекомендувала при виникненні внутрішнього конфлікту звертатись за допомогою до батьків, близьких людей, педагогів або до спеціаліста.
Проведення тижня циклової комісії правознавчих дисциплін є однією з форм урізноманітнення роботи в закладі освіти. Робота тижня була спланована так, щоб заходи охоплювали різні сфери діяльності викладачів і студентів, були цікавими, корисними, сприяли інтелектуальному та творчому розвитку студентів та знадобились в майбутньому
По завершенню всіх запланованих заходів відбулося засідання циклової комісії з обговоренням та обміном інформацією. Також на цьому засіданні були підведені підсумки проведених тижневих заходів, відзначені позитивні моменти та завдання на майбутнє.
Викладачі циклової комісії до організації та проведення такого заходу, завжди підходять творчо, шукають нові форми і методи проведення заходів, залучаючи все більшу кількість студентів та урізноманітнюють кількість заходів. Тому він пройшов насичено та цікаво як для студентів, так і для самих викладачів.
Проведення тижня циклової комісії сприяє підвищенню професійної майстерності, професійної орієнтації, прояву творчих здібностей студентів. Викладачі постійно прагнуть готувати кваліфікованих фахівців відповідного рівня і профілю, які будуть конкурентоспроможні на ринку праці.

Михайло Голубка,
прес-секретар з роботи зі ЗМІ
та зв’язків із громадськістю ЛККЕіП

Архів новин