Календар
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Гру    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Посилання
 
ban-ukoop2   ban-gaz2  
17.05.2019

До Всесвітнього дня безпеки та гігієни праці, нещодавно у Національному університеті «Львівська політехніка» відбувся II-й Львівський форум з охорони праці під девізом “Безпечне і здорове майбутнє праці”

Організаторами проведення заходу були: Головне управління Держпраці у Львівській області та Національний університет «Львівська політехніка» за підтримки Львівської обласної державної адміністрації, ДП «Західний експертно-технічний центр», Об’єднання профспілок Львівщини, Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Львівській області, Львівського обласного об’єднання організацій роботодавців.
Привітали учасників форуму, заступник голови Львівської ОДА Роман Филипів, начальник Головного управління Держпраці у Львівській області Ольга Вільхова, проректор з науково-педагогічної роботи Національного університету «Львівська політехніка» Романа Коржа, та інші.

Головне завдання форуму з охорони праці – привернути увагу громадськості до проблем безпеки під час робочого процесу, важливості питань охорони праці, особливо молоді, посилення співпраці між органами державної влади, роботодавцями, профспілками, керівниками підприємств і працівниками задля формування культури безпеки та гігієни праці, впровадження кращих практик у цій сфері тощо.
Форум відвідали науковці, роботодавці, профспілки, студентська молодь, інженери з охорони праці та кращі підприємства з охорони праці.
Участь у Форумі брали і представники від Львівського кооперативного коледжу економіки і права.
Форум став майданчиком для обміну досвідом між експертами, підприємцями, майбутніми працівниками і фахівцями з охорони праці.
Під час Форуму відбувалася панельна дискусія «Упровадження ризикоорієнтованого підходу у системі безпеки і гігієни праці. Перспективи та актуальні питання». У ході дискусії розглядались важливі питання щодо покращення умов праці та боротьби з незадекларованою працею; оцінки ризику нещасних випадків на роботі; проблематики формування культури охорони праці та актуальних проблем цієї галузі.
Вже восьмий рік поспіль редакція журналу “Охорона праці” під патронатом Державної служби України з питань праці” проводить Всеукраїнський конкурс дитячого малюнка. Цьогоріч до ГУ Держпраці у Львівській надійшло удвічі більше малюнків, аніж минулоріч, з-поміж 720 робіт, обирали найкращих
В межах Форуму відбулася церемонія нагородження переможців І відбіркового туру Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнка «Охорона праці очима дітей 2019».
Заклад вищої освіти Львівський кооперативний коледж економіки і права, представила студентка спеціальності «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» спеціалізація Товарознавство в митній справі, група ПМ(н)-17 Марія Кучерко, яка стала переможцем І етапу Всеукраїнського конкурсу “Охорона праці очима дітей” 2019 р. на Львівщині. Науковим керівником студентки була Наталія Кутна, викладач дисципліни Охорона праці.
Після нагородження учасники конкурсу взяли участь у флешмобі “Бажаємо усім працювати у безпеці”, в межах якого закликали дотримуватися вимог охорони праці. Під час форуму проводився інтерактивний семінар-квест для студенів на тему: «Безпечне і здорове майбутнє праці у наших руках».
Дані заходи сприяють розширенню кругозору у молодих фахівців та вдосконалення теоретичних знань. Адміністрація коледжу, циклова комісія, одногрупники та студентське самоврядування коледжу щиро вітають Марію Кучерко з перемогою у конкурсі та дякують її наставнику Наталії Кутній за гідну підготовку учасниці.

Матеріал підготував Михайло Голубка, прес-секретар з роботи зі ЗМІ та зв’язків із громадськістю Львівського кооперативного коледжу економіки і права

Архів новин