Календар
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Гру    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Посилання
 
ban-ukoop2   ban-gaz2  
14.09.2018

Обов’язковою складовою навчального процесу у Львівському кооперативному коледжі економіки і права є заняття з навчальної практики «Вступ до фаху, адже програма навчальної практики «Вступ до фаху» передбачає ознайомлення студентів з вимогами освітньо-кваліфікаційної характеристики щодо знань, умінь і практичних навичок та освітньо-професійною програмою з підготовки молодшого спеціаліста, функціональними обов’язками та перспективами кар’єрного зростання, графіком та організацією навчально-виховного процесу у коледжі.

Під час занять з навчальної практики студенти отримують додаткові знання, уміння і навички, ознайомлюються з методами набуття знань з фаху, визначають коло питань, якими вони повинні оволодіти під час навчання в коледжі і які потрібні в майбутній професійній діяльності.

І з перших днів в коледжі студенти нового набору детальніше знайомляться з навчальним закладом та своєю майбутньою професією. За час проведення навчальної практики викладачі циклової комісії обліку та фінансово-економічної діяльності, намагаються пояснити студентам, наскільки необхідні на сьогодні міцні теоретичні та практичні знання для кожного.

Тому студенти спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування», цікаво сприйняли заняття з навчальної практики «Вступ до фаху».

Метою заняття з навчальної практики – розширення інформованості професійного самовизначення студента та знайомство з майбутньою діяльністю для розуміння важливості здобуття професійних знань, ознайомлення здобувачів вищої освіти з майбутньою спеціальністю, закріплення загальних питань стандарту вищої освіти в Україні та особливостей підготовки фахівців із фінансів, банківської справи і страхування у коледжі.

Завдання заняття з навчальної практики «Вступ до фаху», це з’ясування ролі фахівця-фінансиста у забезпеченні ефективності фінансово-господарської діяльності суб’єкта підприємництва та місця й значення фінансової служби в організаційній структурі суб’єктів підприємництва різних форм ведення бізнесу, галузей і обсягів діяльності, ознайомлення з професійними вимогами до фахівця-фінансиста, практичними вміннями й навичками, якими він повинен володіти та зі сферою майбутньої професійної діяльності й переліком посад, які може займати спеціаліст із фінансів, банківської справи та страхування.

Сьогодні фінансово-економічна та господарська діяльність відіграє надзвичайно важливу роль в економіці країни. Вона формує життєдіяльність суспільства, його потенціал, забезпечуючи при цьому реалізацію поставлених кожною людиною, кожною організацією та державою в цілому завдань і цілей. Нині ефективність фінансово-економічної діяльності держави залежить від двох основних факторів, а саме: економічної освіченості нації та майстерності професіоналів. Без достатньої кількості висококваліфікованих професіоналів неможливо забезпечити відповідну результативність фінансово-економічної діяльності та надійність і стабільність економічної системи як регіону, так і країни в цілому.

Особливостями заняття з практики є ознайомлення студентів з майбутньою спеціальністю, з навчально-виховним процесом у виші та розкриття особливостей професійної діяльності, прищеплення любові до майбутньої професії. Студентів ознайомили з історією навчального закладу, організацією навчального процесу, інформаційно-методичним забезпеченням навчального процесу, роботою студентського самоврядування у ЛККЕіП, правилами техніки безпеки та охорони праці тощо. Основна увага приділялась питанню щодо прав та обов’язків студентів, мотивації до навчання студентів, ознайомленню з переліком посад, які можуть обіймати студенти після закінчення навчального закладу, вивченню правил внутрішнього розпорядку навчального закладу та гуртожитку, обговоренню факторів, що вплинули на вибір студентами спеціальності.

З метою ознайомлення з особливостями майбутньої професії та сфери діяльності та впровадження елементів дуальної освіти, студенти спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» відвідали страхові компанії та фінансово-кредитні заклади міста Львова, які дають можливість краще зрозуміти вибір фаху, працевлаштуватись в майбутньому та поєднати теорію з практикою під час навчання в коледжі.

Під час проходження навчальної практика «Вступ до фаху», під керівництвом викладача циклової комісії обліку та фінансово-економічної діяльності, Михайла Голубки, студенти провели заняття на базі діючої страхової компанії. Представник Львівської обласної дирекції страхової компанії «Універсальна» Любов Котула гостинно зустріла студентів коледжу, розповіла про історію компанії, про те, що Страхова компанія «Універсальна» була створена у 1991 році, її поступовий шлях щодо світового визнання, повідомила про види страхових послуг, які гарантує компанія. Місія компанії : «Ми працюємо для того, щоб Ви могли спокійно і не відволікаючись займатись своїми справами та бути впевненим, що Ваше здоров’я, майно, бізнес та активи під надійним захистом».

Студенти побачили як організовані робочі місця фахівців, ознайомились з роботою контакт-центру, виплат з автострахування, продажів і перестраховки тощо. З метою зміцнення лідируючих позицій на ринку страхових послуг, страхова компанія, широко використовує сучасні інноваційні методи продажу.

Працівники страхової компанії розповіли про випадки страхування та показали бланки, які заповнюються при настанні страхових випадків тощо.


Також студентам запропонували роботу страхового агента після закінчення навчання в коледжі та в канікулярний період. Заняття відбулось у теплій, дружній атмосфері спадкоємності професійних знань та культурних традицій. Під час заняття, працівники компанії відповіли на численні запитання про специфіку роботи системи страхових послуг у країні в цілому та компанії зокрема.

Заняття з навчальної практики «Вступ до фаху» довели свою ефективність, практичну корисність та підтвердила правильність вибору першокурсниками майбутньої професії, де вони отримали перше уявлення про свій фах, що в подальшому спонукатиме їх до отримання ґрунтовних професійних знань та практичних навичок, які стануть їх конкурентними перевагами під час працевлаштування та визначитись в майбутньому з базою проходження виробничої практики.

Як зауважили студенти, групи Фн-Оц-17: «Під час занять з практики ще більше впевнились в правильності вибору професії, якає дає можливість працевлаштуватись у компанії своєї мрії, ми отримали додаткові знання, уміння і навички, ознайомились з методами здобуття знань з фаху, визначили коло питань, якими ми повинні оволодіти під час навчання в коледжі і які потрібні нам в майбутній професійній діяльності тощо. Наша група впродовж проходження навчальної практики більш здружилася».

Перші знання про свій фах студенти мали змогу проявити креативно і відобразити у стінгазетах на тему: «Моя професія – моє майбутнє, мій особистий внесок у фінансово – економічний розвиток держави та страховий ринок України». Завдяки такого роду заняття, студенти отримали перше уявлення про майбутню професію, що в подальшому спонукатиме їх до отримання ґрунтовних професійних знань та практичних навичок, які стануть їх конкурентними перевагами під час працевлаштування.

Такі заняття проводяться вже не вперше у компанії. У майбутньому планується розширення таких заходів для студентів коледжу з метою впровадження елементів дуальної освіти.

Маємо надію, що і подальша співпраця з даною організацією буде сприяти формуванню практичних вмінь та навичок майбутніх молодших спеціалістів.

Адміністрація коледжу, викладачі циклової комісії обліку та фінансово-економічної діяльності та студенти спеціальності, висловлюють вдячність керівництву, та працівникам Страхової компанії «Універсальна» за гостинність, професіоналізм, організацію екскурсії та надану можливість провести навчання на базі компанії та надані вашими спеціалістами практичних знань молодим фахівцям нашого навчального закладу, які однозначно їм знадобляться у майбутньому. Заняття з навчальної практики «Вступ до фаху» довели свою ефективність, практичну корисність та підтвердили правильність вибору майбутньої професії.

За інформацією прес служби Львівського кооперативного коледжу економіки і права

Архів новин