Календар
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Посилання
 
ban-ukoop2   ban-gaz2  
04.09.2018

«Я – громадянин України –європейської країни».

 

 Любіть Україну у сні й наяву,

вишневу свою Україну,

красу її, вічно живу і нову

 і мову її солов’їну.

   В. Сосюра

 

Традиційно у День знань проводять перший урок. Перший урок в навчальному році — важлива подія як для усіх студентів, так і для їхніх батьків та викладачів. Саме тому підготовка до цієї дати повинна бути належно організована. Окрім урочистих заходів у День знань, куратори (Людмила Плугіна, Лідія Марчишин, Марія Василишин, Наталія Загорбенська, Любов Фірчук та інші) Львівського кооперативного коледжу економіки і права для студентів всіх спеціальностей, згідно Методичних рекомендації щодо проведення Першого уроку у 2018-2019 навчальному році та відповідно листа Міністерства освіти і науки України №1/11-8466 від 09.08.2018 року провели цей захід.

Куратори під час проведення першого уроку висвітлили такі важливі і водночас актуальні і потрібні теми, як: «Прагнемо миру», «Україна в контексті Європейської культурної спадщини», «Я – громадянин України – європейської країни» , «Розкажемо Європі про себе», «Українці співтворці Європейської культури», «Повага до європейських цінностей».

Теми Першого уроку вміщали в собі орієнтири, які спрямують студентів у подальшому житті, та допоможуть сформувати активну громадянську позицію та патріотичні почуття, виховання в першокурсників почуття патріотизму, національної гідності, любові та поваги до історії Батьківщини та рідного краю, поглибити знання про Україну, про видатних українців; вшанування народних звичаїв та свят, формувати переконання у нетлінності духовних скарбів народу; розвивати пізнавальну активність у молоді, необхідність збереження миру в усьому світі, показати масштаб небезпеки війни й можливості в її запобіганні; підвести студентів до усвідомлення зовнішньої політики української держави в зміцненні миру на планеті; розкрити взаємозв’язок участі у відстоюванні миру й готовності до захисту рідної землі; розвивати вміння аналізувати події, факти, історичні явища; формувати в студентів відчуття приналежності до України – мирної нації, усвідомлення вартості людського життя; ціннісного ставлення до всіх держав, особистої відповідальності за мир у всьому світі.

Сприяти вихованню та розвитку ціннісного ставлення особистості до державності, суспільства та окремої людини. Важливо пояснити першокурсникам, що ціннісне ставлення до кожної окремої людини передбачає соціальну відповідальність, чесність, терпимість до іншого, хоробрість та здатність постояти за себе та інших, добросовісність, правдивість, вміння працювати в колективі та здійснювати колективну роботу, ефективно протистояти будь-яким проявам насильства та жорстокості, готовність допомагати та підтримувати в будь яку мить, місця України серед інших країн, особливо Європи, допомогти зрозуміти важливість Європейського об’єднання, приналежність України до європейської сім’ї народів, акцентувати увагу на необхідності розширення знань про Україну, розширювати знання учнів про Європейський Союз, країни, які в нього входять, сприяти формуванню нового європейського світогляду молоді, розвивати навички творчого мислення студентів шляхом їхнього включення у полеміку, формувати моральні пріоритети, які визначають людину найвищою цінністю тощо.

Такі заходи дають можливість студенту, поглибити знання про культуру, історію, традиції європейців, вміння критично аналізувати історичні факти, робити власні висновки; формувати почуття приналежності до європейської спільноти, розвивати полікультурну, соціальну компетентності студентів, творчі здібності студентів; пізнавальну активність; виховання в студентів почуття патріотизму, національної гідності, любові та поваги до рідної історії; виховувати почуття патріотизму й національної свідомості, виховувати толерантне ставлення до соціокультурних надбань різних європейських народів; уміння поважати точку зору інших, формувати цікавість до вивчення історії й культури народів Європи.

Завдяки наполегливій, цілеспрямованій координації діяльності колективу Львівського кооперативного коледжу економіки і права, постійному контролю прийнятих рішень, спрямованому на використання новітніх технологій, методів та засобів навчання, досягаються певні успіхів в організації навчального процесу на рівні сучасних досягнень в отримані кооперативної освіти.

Приємно зазначити, що наші студенти добре обізнані про Європейські цінності та Європейську культури, знають про Україну, мають активну громадянську позицію, розуміють, що і від них залежить доля нашої країни. Адже, економіка і культура яких тісно пов’язані, Україна, маючи великий природний, економічний, культурний, інтелектуальний потенціал, спроможна посісти належне місце серед народів Європи і світу в цілому.

Бажаємо вам, дорогі першокурсники, не спинятися перед труднощами! Кожен повинен пам’ятати, що настав час, коли все залежить від спільної взаємодії та співпраці громадян держави Україна – від дорослого до малого. Майбутнє залежить від кожного з нас!

І найголовніше сьогодні – МИРУ всім нам! Україна в нас – одна. Бережім її разом.

Слава Україні!

Героям слава!

Матеріал підготував Михайло Голубка, прес-секретар по роботі зі зв’язків з громадськістю та ЗМІ Львівського кооперативного коледжу економіки і права

Архів новин