Календар
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Гру    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Посилання
 
ban-ukoop2   ban-gaz2  
18.02.2018

17 лютого відбулось урочисте нагородження переможців обласного етапу XVIII Міжнародного конкурсу з української мови ім. Петра Яцика. Диплом переможця отримала студентка 2 курсу нашого коледжу, групи ПВ(н)-26 Вікторія Надурак, яка зайняла перше місце. Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика проводиться кожного року. Мета заходу – знайти справжнього знавця української мови, підвищувати престиж рідної, української мови. Головне завдання конкурсу – сприяння утвердженню державного статусу української мови, піднесення її престижу серед учнівської молоді, виховання пошани до культури та традицій українського народу.

Петро Яцик – патріот України, який щиро вболівав за майбутнє народу, його мову, культуру, він віддав частинку своєї душі й чимало коштів для того, щоб переконати молоде покоління українців у тому, що українська мова – то наш найперший скарб, а знати її – і престижно, і морально необхідно. З кожним роком збільшується кількість учасників патріотичного мовного змагання. Як наголошував Петро Яцик, «…Щоб відродити українську мову, не треба замахуватися відразу на щось глобальне, можна почати з малого. Наприклад, із конкурсу української мови. Нехай діти позмагаються на краще її знання… І чим більше дітей ми долучимо, тим певніше, що молода Україна говоритиме рідною мовою, шануватиме її, уважатиме престижною.

Вікторія Надурак

Готувала переможницю до конкурсу, викладач вищої категорії, циклової комісії мовних дисциплін Галина Гасюк. Це не перший переможець, який представляє коледж у конкурсах з української мови під керівництвом Галини Григорівни, яка є наставником учасників різноманітних заходів, а її вихованці беруть участь у різноманітних мовно-літературних конкурсах, конференціях, олімпіадах та досягають високих результатів. Для прикладу: Лілія Безуглова – 1 місце у другому (обласному) етапі V Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика, Марія Бакус – 1 місце в обласному етапі XI Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика, а цього року порадувала перемогою Вікторія Надурак. У такому «дуеті» вони вже вдруге здобувають перемогу, за що були нагороджені грамотами та цінними подарунками.



Адміністрація, педагогічний колектив та студентське самоврядування коледжу щиро вітає Вікторію Надурак з перемогою у конкурсі та вдячні її наставнику, Галині Гасюк, за гідну підготовку конкурсантки.

Цей великий успіх є результатом клопіткої роботи! Пишаємось Вами наші старанні мовознавці. Успіхів Вам, у роботі та навчанні і ніколи не зупиняйтесь на досягнутому!

Архів новин