Календар
Жовтень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Вер    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
Посилання
 
ban-ukoop2   ban-gaz2  
25.10.2024

22 жовтня 2024 року на базі кооперативних підприємств системи споживчої кооперації Жовківщини відбулося виїзне засідання правління Споживспілки Львівської області.

Споживспілки Львівської області.

На порядку денному – шляхи збереження, розвитку та ефективного використання матеріально-технічної бази кооперативних підприємств в умовах воєнного стану.

Члени правління Споживспілки Львівської області та запрошені керівники кооперативних організацій системи побували на оновлених об”єктах Жовківської споживспілки. Зокрема, на Куликівській хлібопекарні, в м”ясопереробному цеху, в терміналі зберігання заморожених овочів та фруктів, в сучасних маркетах та підприємствах роздрібної торгівлі.


Голова правління Споживспілки Львівської області Михайло Ванівський, зазначив, що метою проведення виїзного засідання правління споживспілки є показ перспектив розвитку матеріально-технічної бази у воєнний час на прикладі кооперативних підприємств Жовківської споживспілки.

Враховуючи важкі умови господарювання, які виникли в державі через війну, правління Жовківської споживспілки на чолі з головою правління Володимиром Чучварою сформували певні стратегічні напрями діяльності для ефективного використання матеріально-технічної бази.

Проведена велика робота з різними підприємцями щодо оренди кооперативних об’єктів на вигідних умовах. Укладено договори оренди, в яких чітко прописано умови довготривалої взаємовигідної співпраці з врахуванням вкладених орендарями коштів в модернізацію матеріально-технічної бази споживчої кооперації.

До прикладу, в оновлення Куликівської хлібопекарні вкладено 4,7 млн грн кооперативних коштів та 6 млн грн коштів підприємців; в м’ясопереробний цех — майже 2,5 млн грн кооперативних коштів та 5,5 млн грн коштів орендаря. В модернізацію терміналу для зберігання заморожених овочів та фруктів загальною площею 400 кв.м, в якому може зберігатися 800 тонн замороженої продукції, кооператорами вкладено понад 5млн грн, інвесторами — 1,4млн грн. Ще один такий потужний холодильний термінал перебуває в процесі модернізації. Інвестиції кооператорів у торгово-розважальний центр “ROSANA” становлять 1,5 млн грн, орендарів – 6 млн грн.

Завдяки такій співпраці в багатьох кооперативних об’єктах Жовківщини зроблено сучасний ремонт (ремонтні роботи продовжуються), закуплено відповідне обладнання, холодильні камери, потужний генератор. Забезпечується дотримання вимог системи НАССР.

У м. Рава-Руська вже більше року успішно працює новий торговий комплекс на 1921 кв.м, збудований за сучасними нормами, в який кооператорами Жовківщини інвестовано понад 11 млн грн, в якому учасники заходу мали можливість побувати.

На засіданні правління також було розглянуто питання завершення підготовки підприємств та організацій системи до роботи в осінньо-зимовий

період.

Враховуючи військові дії на території нашої країни, можливими є нові удари по об’єктах критичної інфраструктури. Тому важливим є економне використання електроенергії, запровадження альтернативних видів опалення, створення запасів твердого палива, при потребі використання джерел резервного живлення. Ці заходи сприятимуть забезпеченню безперебійної роботі кооперативних підприємств.

Михайло Ванівський, підбиваючи підсумки роботи кооперативних підприємств за 9 місяців 2024 року, звернув увагу керівників на необхідності постійного аналізу і опрацювання показників діяльності кооперативних організацій системи, перейманні досвіду колег-кооператорів та вжиття всіх можливих заходів для збереження та ефективного використання матеріально-технічної бази системи споживчої кооперації.

Архів новин