Календар
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Посилання
 
ban-ukoop2   ban-gaz2  
04.11.2019

У рамках професійного виховання та практичної підготовки студентів, викладачі циклової комісії обліку та фінансово-економічної діяльності Львівського кооперативного коледжу економіки і права Михайло Голубка та Ольга Мельник організували та провели практичні заняття на базі Львівського Міжнародного Форум індустрії туризму та гостинності, для студентів груп ФН-17 та ПМ (н)-17 з навчальних дисциплін «Фінанси підприємств» та «Податкова система» на яких було розглянуто питання: Планування діяльності підприємств готельно-ресторанного бізнесу на основі аналізу факторів зовнішнього, безпосереднього й внутрішнього середовищ та особливості оподаткування суб’єктів готельного та ресторанного бізнесу в Україні.

Для студентів спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування», «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність», спеціалізація « Товарознавство в митній справі» була проведена навчальна екскурсія, на якій студенти ознайомились з спеціалізованими банківськими бізнес-послугами для готелів, ресторанів та кафе. Серед них: нові можливості приймання платежів: оплата за QR-кодом у POS-терміналах, платежі через Telegram; відкриття рахунку, ЕЦП, передача звітності до державних органів, обслуговування рахунку; послуги банку: програми фінансування: лізинг авто, лізинг обладнання тощо.

Також була проведена навчальна екскурсія для студентів спеціальності «Готельна ресторанна справа» та «Харчові технології», яку організували викладачі коледжу, Надія Ділай та Марія Василишин на базі Форуму індустрії туризму та гостинності. Форум- це місці зустрічі постачальників обладнання, технологій, товарів та послуг для підприємств готельного і ресторанного бізнесу та їх безпосередніх споживачів
Основною метою Міжнародного Форум індустрії туризму та гостинності було – посилення розвитку внутрішнього та в’їзного туризму, популяризація туристичних можливостей та маловідомих об’єктів регіону, України та світу, а також просування українського туристичного продукту на міжнародний ринок, створення майданчику для проведення переговорів, зокрема з іноземними учасниками, а також демонстрація широкому колу фахівців новітні досягнення в сфері послуг.
В ході заходу студенти коледжу ознайомились інфраструктурою ринку туристичних послуг України, технологіями обслуговування туристів, туристичними продуктами та пропозиціями турагентств і туроператорів – учасників форуму, із сучасними тенденціями індустрії гостинності, а також з макетами готельно-оздоровчих комплексів, поспілкувалися з представленими готельних комплексів та рестораного господарства, ознайомились з особливостями правильного облаштовування готелів та ведення ресторанного бізнесу.
У рамках форуму брали участь представники туристичних організацій із 19 областей та міст України, а також представники з 9 країн, серед яких – Грузія, Болгарія, Литва, Словаччина, Чехія, Білорусь, Франція та Молдова. На форумі працювали кілька виставок, це : ХVІІ Міжнародна виставка-ярмарок «ТурЕКСПО», де Львівщина представила свій туристичний потенціал на стенді Lviv Region. Як зазначив перший заступник голови ЛОДА Василь Лозинський «Львівщина має багато пропозицій щодо розвитку культурного туризму, окрім того, є велике зацікавлення у розвитку медичного туризму. Профільне управління облдержадміністрації активно працює у цьому напрямі, є партнери, які шукають нові ідеї. Впевнений, на цьому форумі ми спільно знайдемо нові можливості» та ХІІІ Спеціалізована виставка «Готельний та ресторанний бізнес».
Викладачі та студенти мали можливість поспілкуватися із досвідченими фахівцями-практиками індустрії гостинності, відвідати пізнавальні лекції та презентації, взяти участь у майстер-класах та дегустаціях, ознайомитись із бальнеологічними, гірськолижними курортами, еколокаціями, національними парками та історичними містами регіонів України.
Проведення навчальних занять та екскурсій на практиці, завжди надихає на чудові ідей, сприяє підвищенню якості навчального процесу, підвищує рівень конкурентоспроможності випускника, адже студенти коледжу мали нагоду ознайомитись з багатьма цікавими пропозиціями, яку пропонували представники підприємств, побачити оригінальні товари, ознайомитися з останніми новинками готельно-ресторанного бізнесу.
Адміністрація коледжу, викладачі та студенти вдячні організаторам за надану можливість відвідати даний захід

 

 


Матеріал підготував Михайло Голубка, прес-секретар по роботі зі зв’язків з громадськістю та ЗМІ Львівського кооперативного коледжу економіки і права

Архів новин