Календар
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Посилання
 
ban-ukoop2   ban-gaz2  
16.11.2018


З нагоди Дня української писемності та мови, тижня циклової комісії, викладачі циклової комісії мовних дисциплін Львівського кооперативного коледжу економіки і права, організували для студентів та викладачів, зустріч з відомою українською поетесою-пісняркою, педагогом, Заслуженим діячем мистецтв України Анною-Ольгою Канич.

В актовій залі коледжу Анна-Ольга Михайлівна презентувала для присутніх свою нову збірку віршів, читала поезії патріотичної, пейзажної та інтимної лірики, спілкувалася та жартувала.

У творчому доробку львівської поетеси та піснярки близько 300 пісень, декілька аудіодисків, а також: збірки поезій «Неопалима купина» (1993 р.), «Львівські рапсодії» (2003 р.), «Молюся за Україну» (2006 р.), автобіографічна повість «Волошки серед терну» (2000 р.), поетична збірка для дітей «Пісні серця — юним талантам» (2003 р.), збірка інтимної лірики та пісень «Коли співає тиша» (2005 р.), збірка пісень «Музика рідного краю» та збірка оповідань для дітей «Жовтенька грушка та інші оповідки Нуни» (2008 р.), збірка пісень «Журавлині пісні» (2015 р.).

Доречним було продовженням, проведення загальноколеджівського заходу на тему: «Свято поезії, наші таланти…», який організували та провели викладачі циклової комісії для студентів та викладачів вишу.

Метою заходу було: представлення талановитих студентів, їх авторських віршів, виховання поваги до української літератури та поезії.

«Поезія — це не «найкращі слова в найкращому порядку», це вища форма існування мови». Завдання поезії — розтривожити душу, примусити людину відгукнутися.

З великою акторською майстерністю декламували власні вірші про Батьківщину, про воїнів АТО, про життя, природу та любов Анастасія Назар, Вікторія Фуртас, Тетяна Бойчук, Іванна Бартіш, Зоряна та Марія Палюх, Христина Репетило, Ярина Телинько та інші.

Студенти, викладачі та гості мали можливість послухати чудові поезії та пісні відомих українських поетів у виконанні студентів навчального закладу, насолоджувались чудовою інсценівкою про творчих муз та поезію, а також всі в черговий раз переконались, що у коледжі навчаються талановиті студенти.

Приєдналися до святкування та виступили на сцені учнів ліцею № 21, які подарували студентам прекрасну літературно-музичну композицію.

Поезія – нематеріальний, але цілком відчутний дотик до душі. Поезія може віднайти сховані у кожному з нас глибини.

Варто зазначити, що захід саме такого спрямування, викладачі мовних дисциплін провели вперше у нашому навчальному закладі.

Адміністрація коледжу висловлюють щирі слова вдячності Анні-Ользі Канич за любов до рідної мови за безцінний дар яким вона ділиться з молодим поколінням, і не байдужість до розвитку та збагачення нашої милозвучної, української мови, організаторам за високій рівень підготовки та проведення заходу, а учасникам та гостям свята за активну участь.

Наостанок хочеться сказати: «Ми – українці!». Хай усіх нас єднає належність до великого народу! Плекаймо всі разом ту мову, що дісталась нам у спадок від наших пращурів! Любіть, поважайте та вдосконалюйте нашу мову, адже мова, як і Україна, – у нашому серці, і починається вона з кожного з нас…»

Любіть поезію, вивчайте її, відчувайте її!!! Щиро дякуємо усім!

Матеріал підготував Михайло Голубка, прес-секретар з роботи зі ЗМІ та зв’язків із громадськістю Львівського кооперативного коледжу економіки і права

Архів новин