Календар
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Посилання
 
ban-ukoop2   ban-gaz2  
22.03.2018

У роботі зборів Ради, крім членів Ради, взяли участь перший заступник голови правління Укркоопспілки, голова Центрального комітету Профспілки працівників споживчої кооперації України Володимир Павлович Левицький, члени ревізійної комісії споживспілки, голови профспілкових комітетів райспоживспілок та підприємств облспоживспілки, директори підприємств облспоживспілки, керівники структурних підрозділів та головні фахівці Споживспілки Львівської області.

Зі звітною доповіддю про роботу правління Спілки споживчих товариств Львівської області у 2017 році та завдання щодо підвищення ефективності господарювання кооперативних організацій системи споживчої кооперації області виступив голова правління Споживспілки Львівської області Михайло Михайлович Ванівський.

Він зокрема зазначив, що підприємства та організації Споживспілки Львівської області, незважаючи на складні економічні умови господарювання, забезпечили подальший розвиток системи споживчої кооперації Львівщини. Збільшено обсяги чистого доходу від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) на 19 %. Обсяг загального товарообороту зріс на 15,3 %. На сільську торгову мережу припадає 72% загального роздрібного товарообороту.

Велика увага у звітній доповіді приділялась забезпеченню ефективного господарювання та зміцнення фінансового стану кооперативних організацій та підприємств.

Як зазначив Михайло Михайлович, щоб вистояти в конкурентній боротьбі на споживчому ринку, необхідно покращувати, підвищувати культуру обслуговування сільського споживача і одним з основних напрямів у даному питанні є оновлення, зміцнення матеріально-технічної бази торгових підприємств системи, впровадження нових підходів у напрямку розвитку торгівлі, роботи підприємств ресторанного господарства.

Протягом звітного періоду модернізовано 46 магазинів та 6 закладів ресторанного господарства. Робота з приведення підприємств до конкурентоспроможного стану буде продовжуватись і надалі. У 2018 році заплановано проведення семінару з модернізації мережі на базі підприємств Миколаївської, Стрийської, Бродівської, Радехівської, Жовківської та Сокальської райспоживспілок.

Також у доповіді наголошувалося, що модернізація кооперативної торгівлі має проходити і шляхом об’єднання магазинів системи споживчої кооперації області у мережевий ритеєл з єдиним центром закупівель.

Значну увагу було приділено питанням соціального захисту працівників системи, забезпечення необхідного матеріального рівня та збереження робочих місць, а також розвитку кооперативної освіти, профорієнтаційній роботі.

Підсумовуючи сказане, Михайло Ванівський зазначив, що розвиток споживчої кооперації області в поточному році буде залежати, як і раніше, тільки від нас самих, від збереження позитивних напрацювань минулих років і пошуку правильних господарських рішень у поточному році. А тому необхідно докласти зусиль щодо нарощування обсягів діяльності в усіх галузях, забезпечити ефективне використання майна, оборотних коштів та фінансову стабільність усіх підприємств та організацій системи.




В обговоренні доповіді взяли участь: голова правління Миколаївської райспоживспілки Ярослав Степанович Фацієвич, голова правління Жовківської райспоживспілки Володимир Степанович Чучвара, голова правління Великомостівського споживчого товариства Сокальської райспоживспілки Роман Миколайович Козоріз, голова правління Стрийської райспоживспілки Надія Володимирівна Ключак.

Перед учасниками зборів Ради виступив перший заступник голови правління Укркоопспілки, голова Центрального комітету Профспілки працівників споживчої кооперації України Левицький Володимир Павлович, який подякував спілчанам за роботу та акцентував увагу присутніх на важливих питаннях сьогодення.

На зборах Ради були прийняті рішення з поточних питань діяльності споживспілки та рішення з підготовки та проведення звітів і виборів органів управління та контролю в системі споживчої кооперації Львівщини.

Архів новин