Календар
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Посилання
 
ban-ukoop2   ban-gaz2  
27.11.2017

Вимоги сьогодення стимулюють викладачів до підвищення педагогічного рівня та методичної майстерності. Нині доцільно використовувати таку організацію навчальної праці, внаслідок якої здійснюється взаємодія викладача та студента. У Львівському кооперативному коледжі економіки і права відбувся конкурс „Швидкість” на знання клавіатури та архітектури комп’ютера, організований викладачем Вірою Варгас для студентів коледжу.

При вивченні курсу інформатики передбачено, що одним із основних напрямків навчальної та розвивальної діяльності студентів є прикладний. Тобто, студенти повинні здобути навички роботи з клавіатурою, пошуком та запуском потрібних програм, підготовкою та редагування нескладних текстів невеликого обсягу в текстовому редакторі, створення малюнків у графічному редакторі. Окрім цього студентам необхідно засвоїти основні характеристики апаратної складової ПК.

При вивченні курсу інформатики передбачено, що одним із основних напрямків навчальної та розвивальної діяльності студентів є прикладний. Тобто, студенти повинні здобути навички роботи з клавіатурою, пошуком та запуском потрібних програм, підготовкою та редагування нескладних текстів невеликого обсягу в текстовому редакторі, створення малюнків у графічному редакторі. Окрім цього студентам необхідно засвоїти основні характеристики апаратної складової ПК.

Мета заходу – підвищує рівень знань студентів з інформатики. Розвиває творчі й інтелектуальні здібності, інтерес до вивчення інформатики, творчу уяву, художній смак, самостійність та наполегливість та почуття відповідальності. Конкурс «Швидкість» з інформатики організовано з метою виховання потреби студентів у знаннях клавіатури та архітектури ПК, а також відбором кращих студентів з ціллю стимулювання студентів 1-2 курсів до удосконалення своїх знань, вмінь та навичок володіння клавіатурою та архітектурою комп’ютера.

Завдання в конкурсі «Швидкість» наступні:

1. Перевірка учасників на знання:

Клавіатури комп’ютера за допомогою тренажера Stamina (швидкість друку/помилки)за 1хв;

Складання слів на тему «Інформатика та інформаційні технології» (слова написати у MS WORD) на швидкість за 1 хв.

2. Учасник отримує один з приладів комп’ютера, йому необхідно розказати основні характеристики приладу. Час на підготовку 2хв. Після відповіді можливі запитання від гостей конкурсу (2-3питання). Оцінюється найбільш аргументована відповідь.

3. Пропонується конфігурація комп’ютера та скріншотом подається комп’ютерна гра.

Учасник повинен порадити як удосконалити поданий комп’ютер для того, щоб дана гра на ньому працювала. Оцінюється найбільш аргументована відповідь. Молоді інформатики продемонстрували свої вміння та знання на високому рівні, а саме: Остап Батіг, Юрій Ворощук; студенти групи Пк-14 та Устим Бешлей, Мар’ян Жезло, групи Пк(н)-16.

Поважне журі, яке складалось від представників адміністрації та викладачів циклової комісії: Ігор Леськів, Віра Варгас, Михайло Скубій, Оксана Кашуба, Надія Назарчук, визначило переможця конкурсу «Швидкість», ним став студент групи Пк-14, Юрій Підляський. Переможця визначено за сумарним кращим результатом кожного туру.

«…молодший спеціаліст після вивчення навчальної дисципліни «Інформатика та комп’ютерна техніка» повинен знати теоретичні основи інформатики та експлуатаційні характеристики комп’ютерної техніки; мати уявлення про архітектуру, технічне та програмне забезпечення комп’ютерних систем; мати уявлення про алгоритмізацію, програмування та підготовку завдань для їх подальшої реалізації на персональних комп’ютерах (ПК); бути ознайомленим із системами обробки економічної інформації, з методами запровадження діалогу в процесі виконання конкретних завдань; вміти користуватися можливостями програмного забезпечення для реалізації прикладних завдань, що розраховані на конкретного споживача; набути навичок програмування з використанням прикладних систем програмування для персональних комп’ютерів і локальних комп’ютерних мереж, в умовах комп’ютеризації інформаційного забезпечення управління організаціями та підприємствами тощо…» – наголосили, голова циклової комісії «Інформатики та розробки програмного забезпечення» Віра Варгас та заступник директора з навчально-методичної роботи Ігор Леськів.

Адміністрація коледжу вдячна організаторам та студентам за приємні враження, позитивні емоції, практичний досвід та наголосили на його важливості у навчально-виховному процесі коледжу.

Матеріал підготував Михайло Голубка, прес-секретар з роботи зі ЗМІ та зв’язків із громадськістю Львівського кооперативного коледжу економіки і права.

Архів новин